O femeie misterioasă apare de jumătate de an în siajul liderului nord-coreean Kim Jong-un
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O femeie a fost fotografiată alături de liderul nord-coreean în ultimele luni, adesea purtând o geantă de mână.

Există un nou personaj în cercul restrâns al lui Kim Jong-un în Coreea de Nord. Dar identitatea ei, deocamdată, rămâne un mister.

Ea a fost alături de Kim săptămâna trecută în timpul unui concert masiv în aer liber și a fost văzută purtând dosare la un discurs în parlamentul țării, Adunarea Supremă a Poporului, în care Kim a promis să nu renunțe niciodată la armele nucleare.

Mass-media de stat din Coreea de Nord publică de luni întregi fotografii sau videoclipuri care o arat pe femeie, uneori lângă Kim și alteori departe în fundal, dar nu au identificat-o niciodată.

Site-ul NK News, cu sediul în SUA, care raportează îndeaproape și critic despre Coreea de Nord, a observat-o pentru prima dată în februarie și o urmărește de atunci.

„De obicei, a fost văzută purtând o geantă de mână, care poate conține obiecte de care liderul nord-coreean are nevoie în orice moment, cum ar fi telefonul, țigările sau medicamentele”, a spus site-ul.

S-a estimat că are 30 sau 40 de ani și că ar putea fi chiar una dintre rudele lui Kim. Se crede că liderul nord-coreean are cel puțin două surori vitrege, pe nume Kim Sol-song și Kim Chun-song, ambele născute în anii 1970.

NK News a spus că Kim Sol-song, sora vitregă mai mare, ar fi „rămas activă în conducerea partidului în culise”. Se știu foarte puține despre Kim Chun-song.

Kim Jong-un a permis femeilor să acceadă în zonele înalte ale puterii

Dinastia Kim, înființată în 1948 de Kim Il-sung, a condus cu o mână de fier timp de trei generații și rareori numește femei în funcții de conducere. Totuși, Kim Jong-un a permis câtorva femei să ocupe poziții puternice, atât oficiale, cât și neoficiale.

Cea mai proeminentă este sora lui, Kim Yo-jong, în vârstă de 34 de ani, care a devenit cea mai importantă figură din regimul nord-coreean după fratele ei, reprezentându-l adesea pe plan internațional și fiind văzută drept propagandistul său șef. Se zvonește că ea este creierul din spatele imaginii publice atent construite a lui Kim, atât pe plan intern, cât și în străinătate.

Anul acesta, liderul suprem a numit-o pe prima femeie ministru de externe al țării, Choe Son-hui, în vârstă de 57 de ani. El a mai apărut alături de Hyon Song-wol, în vârstă de 44 de ani, o vedetă pop despre care se zvonește că ar fi fost fosta iubită a lui Kim, a cărei trupă cântă ode liderului.

În 2018, Kim i-a dat soției sale, Ri Sol-ju, titlul de „prima doamnă respectată”, ceea ce analiștii au spus că a fost un impuls major pentru statutul ei politic, scrie The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel