O femeie din Italia s-a trezit după ce a stat 10 luni în comă. Făcuse infarct în timpul sarcinii
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 10 iun, 17:18
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
O italiancă s-a trezit din comă după 10 luni, spune presa locală.

Conform BBC, italianca Cristina Rosi, de 37 de ani, a suferit un atac de cord când era însărcinată în șapte luni, în luna iulie a anului trecut. Fiica sa, Caterina, s-a născut după o cezariană de urgență, însă mama a rămas în comă și s-a suspectat că a suferit daune cerebrale.

După 10 luni de așteptare, femeia din Italia s-a trezit și a spus și primul său cuvânt, „mama”, a transmis soțul ei. „Nu ne așteptam să se trezească, a fost o adevărată bucurie după atât de multă suferință”, a spus Gabriele Succi pentru ziarul La Nazione. Femeia fusese transferată la o clinică din Austria, în aprilie, pentru a fi tratată în drumul spre recuperare. Atât soțul, cât și mama sau au fost alături de ea când a început să vorbească.                    

G Ad:

Tratamentul a fost plătit de persoanele care au vrut să o ajute pe femeie. În total s-au strâns peste 170.000 euro

Tratamentul femeii din Austria a fost plătit de donatorii care au vrut să ajute prin intermediul unei pagini online, iar familia a primit peste 170.000 de euro pentru recuperările ulterioare, inclusiv sesiunile de psihoterapie pentru a trece peste traumă.

„Cristina abia este de recunoscut acum”, a mai spus soțul său, Succi, într-un interviu cu site-ul Arezzo Notizie. „Este mai relaxată, i-au scos traheotomia și îi bagă medicamente în corp, printr-o pompă, care ar trebui să o îndrume către un progres fizic”, a adăugat bărbatul. Din fericire, fiica lor a supraviețuit situației dramatice, chiar dacă a petrecut multiple luni în spital din cauza lipsei de oxigen din timpul nașterii.                                                  

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro