O femeie din Iași a primit despăgubiri de 100.000 de lei, după ce a fost rănită într-un accident provocat de soțul ei. Bărbatul adormise la volan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O femeie din Iași, rănită într-un accident provocat de soțul ei care a adormit la volan, a primit despăgubiri de 100.000 de lei.

O femeie din Iași a reușit să primească despăgubiri după ce a fost rănită într-un accident provocat chiar de propriul soț. Se pare că bărbatul adormise la volan și a pierdut controlul mașinii și a lovit puternic un cap de pod. Accidentul s-a produs în iulie 2021, în localitatea Satu Nou, iar Carmen P. era pe scaunul din dreapta. În urma impactului femeie a suferit multiple fracturi și fisuri ale vertebrelor.

Aceasta a avut nevoie de mai bine de o lună de îngrijiri medicale, iar acum a rămas cu sechele. Ea este nevoită acum să poarte un corset cu o tijă metalică de susținere a coloanei vertebrale. În fața instanței ea s-a plâns că durerile de coloană au devenit cronice, că picioare îi amorțesc zilnic, iar sistemul de prindere a corsetului i-a provocat o afecțiune dermatologică. În plus, Carmen P. s-ar confrunta acum și cu depresia pentru că accidentul provocat de soțul ei i-a schimbat viața.

Cum și-a justificat femeie pretențiile de a fi despăgubită

În fața instanței, Carmen P și-a justificat pretențiile de a fi despăgubită prin prevederile unui ordin de ministru care stabilește un punctaj pentru fiecare leziune produsă într-un accident, punctaj transformat ulterior în bani. Cu același ordin de ministru în față, firma de asigurări a ajuns la un cu totul alt punctaj, mult mai mic. Judecătorii au decis însă că ordinul nu este aplicabil și au făcut propria evaluare.

Așa se face că magistrații au apreciat că suma de 100.000 lei ar reprezenta o satisfacție echitabilă pentru Carmen P. De altfel, această sumă este doar cu puțin mai mare decât cea propusă de firma de asigurări. Femeia nu a fost mulțumită de soluția instanței și atacat-o. Potrivit sursei citate, contestația înaintată de ea a intrat marți pe rolul Curții de Apel, această instanță urmând să stabilească primul termen de judecată.

Reamintim și cazul de la Judecătoria Câmpeni, acolo unde a fost luată decizia ca o femeie să fie despăgubită cu 20.000 de lei, după ce, mașina în care se afla a fost implicată într-un accident. Femeia era pasager în autoturism și, ca urmare a accidentului a suferit leziuni corporale constând în fractură costală XI stânga, contuzie la la nivelul hemitoracelui stâng, contuzie la nivelul brațului și antebrațului stâng, cefalee, fiind necesare 16-18 zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării. 

VEZI ȘI: Pasagera dintr-o mașină implicată într-un accident a câștigat daune morale de la asigurator. Precedent în instanță

Datorită faptului că asigurarea era valabilă la data producerii accidentului și a faptului că reclamanta a reușit să dovedească, cu ajutorul înscrisurilor, o cauzalitate între accidentul rutier și prejudicial material suferit ca urmare a evenimentului (costul ședințelor de terapie psihologică, certificatul medico-legal, transportul), s-a stabilit că prejudiciul material este în valoare de 938,22 lei. Astfel, instanța a decis ca societatea în cauză să plătească aproape 20.000 de lei, precum și cheltuieli de judecată în valoare de 2.210 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel