O femeie de etnie romă, gest salvator pentru un bătrân care-și pierduse portofelul
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: IPJ Vrancea
Foto: IPJ Vrancea
Încă mai există oameni cinstiți și cu frică de Dumnezeu, spun polițiștii din Vrancea după ce o femeie de etnie romă a dus la sediu IPJ un portofel cu bani, carduri și acte. 

O femeie de etnie romă a găsit un portofel cu bani și l-a dus la poliție. Bunul găsit a fost ulterior înapoiat unui bătrân care îl pierduse. 

”Încă mai există oameni cinstiți și cu frică de Dumnezeu! În cursul zilei de ieri, când toți românii l-au sărbătorit pe Sfântul Alexandru, “protectorul omenirii”, un bărbat, în vârstă de 72 de ani, din orașul Panciu, și-a pierdut portofelul în piața din oraș. 

Întâmplarea a făcut ca acesta să fie găsit de o persoană de bună-credință, cu frică de Dumnezeu, care, fără să stea pe gânduri, l-a luat și l-a dus direct la Poliția Orașului Panciu.

La scurt timp, poliţiștii l-au identificat pe proprietarul portofelului, care s-a prezentat la sediul poliției orășenești, unde colegul nostru, împreună cu buna samariteană i-au restituit portmoneul, în care se aflau mai multe documente personale, carduri, precum și suma de 389 de lei. Mulțumiri și sincere aprecieri pentru gestul făcut”, au anunțat polițiștii de la IPJ Vrancea. 

Caz încheiat cu succes și în Maramureș! Spiritul civic al unui cetățean demn de urmat 

Să ne ajutăm reciproc la nevoie, să fim solidari unul cu altul se numără printre caracteristicile care oglindesc o comunitate unită. Asta a demonstrat vineri un bărbat din Baia Sprie, care a predat polițiștilor un portofel găsit în apropierea locuinței sale.

În interiorul acestuia se aflau acte personale, diferite sume de bani, card-uri și o pereche de cercei. Valoarea bunurilor găsite a fost de aproximativ 6000 de lei.

Polițiștii compartimentului Proximitate din Baia Sprie au acționat imediat în vederea identificării persoanei în cauză, o femeie de 29 de ani din Groșii Țibleșului. 

Aceasta s-a prezentat la sediul poliției, unde i-au fost predate portofelul și bunurile. Pe această cale, polițiștii îl felicită pe bărbat pentru gestul său și îi mulțumesc pentru spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu demn de urmat.                                                                                                                                                                                                                                                 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel