Data actualizării:
Data publicării:

O femeie de 75 de ani a fost înșelată prin metoda ”Accidentul”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
O femeie de 75 de ani, din Alba Iulia, a fost păgubită de aproape 10.000 de euro prin metoda ”Accidentul”.

O femeie în vârstă de 75 de ani din Alba Iulia a fost, sâmbătă, victima unei înșelătorii prin metoda "accidentul", ea dându-i unei persoane necunoscute aproape 10.000 de euro, după ce a fost păcălită telefonic că o rudă ar fi avut un accident rutier și trebuie supusă unei intervenții într-o clinică privată, potrivit unui comunicat al IPJ Alba.

"Victimele au fost contactate telefonic, de către o persoană necunoscută, care, după ce și-a atribuit calitatea de medic, le-a spus că o rudă ar fi fost implicată într-un accident și trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale, într-o clinică privată, iar aceasta costă 54.000 de lei. Din nefericire, o femeie de 75 de ani a crezut ce i s-a spus, iar la ușa sa s-a prezentat o persoană care purta o mască chirurgicală, căreia i-a dat suma de 6.500 de euro și 16.000 de lei", se arată în comunicatul menționat.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să manifeste prudență în cazul în care primesc un astfel de apel telefonic și să nu dea curs respectivei solicitări, în ciuda reacției emoționale de moment.

”Nu trimiteți și nu dați bani unor necunoscuți, în speranța că îi veți ajuta pe cei dragi și nu dați crezare imediat unor 'povești' anunțate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci sunați la poliție, pe numărul de urgență 112 sau adresați-vă, imediat, celei mai apropiate unități de poliție", mai precizează IPJ Alba, scrie Agerpres.

Citește și: Un bărbat de 82 de ani a fost înşelat prin metoda "Accidentul"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel