O femeie de 28 de ani din Vaslui riscă ani GREI de pușcărie pentru că a ucis o pisică. “Nu există răzbunare mai bună ca asta”
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 20 mai 2022, 17:15
WhatsApp
O femeie de 28 de ani din Vaslui riscă ani GREI de pușcărie pentru că a ucis o pisică. “Nu există răzbunare mai bună ca asta” / Foto: Pixabay, de Fifaliana Joy
O femeie de 28 de ani din Vaslui riscă ani GREI de pușcărie pentru că a ucis o pisică. “Nu există răzbunare mai bună ca asta” / Foto: Pixabay, de Fifaliana Joy
O femeie din Vaslui riscă ani grei de închisoare pentru că a ucis o pisică, chiar a doua zi după ce Legea protecției animalelor a intrat în vigoare.

O femeie de 28 de ani din Dumești, județul Vaslui, riscă ani grei de pușcărie, după ce a ucis o pisică și a postat imaginile pe Internet. Totul s-a întâmplat la doar o zi după ce modificările Legii protecției animalelor au fost publicate în Monitorul Oficial. Conform noilor modificări legislative, femeia riscă acum până la 7 ani de închisoare și este deja subiectul unui dosar penal, scrie Vremea Nouă.

Motivul gestului femeii ar fi fost faptul că pisica i-ar fi atacat porumbeii. Imaginile postate de către aceasta pe internet erau însoțite de mesajul “Nu există răzbunare mai bună ca asta”.

“Știu că soțul femeii este crescător de porumbei și am înțeles că pisica i-ar fi făcut ceva pagube. Cu toate acestea, fapta sa nu trebuie trecută cu vederea și chiar dacă vorbim de o mamă a trei copii, legea trebuie respectată de toată lumea. Din păcate, a reușit să pună o pată neagră pe comuna noastră și ceea ce a făcut este greu de explicat”, a declarat primarul Ioniță Barnea Ciprian.

Amendă uriașă pentru o femeie care nu şi-a sterilizat câinele, în București

O din București a fost amendată cu 5.000 de lei pentru faptul că nu şi-a sterilizat câinele, a informat anterior Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti într-o postare pe Facebook. Totodată, alți 20 de proprietari de animale de companie din zona cartierelor Industriilor, Andronache şi Colentina au fost sancţionaţi contravenţional şi somaţi să intre în legalitate, ca urmare a faptului că nu şi-au sterilizat animalele.

“Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, în această săptămână, activităţile de verificare a respectării de către iubitorii de animale de companie a obligaţiilor legale ce le revin cu privire la microciparea şi sterilizarea acestora. Acţiunile poliţiştilor locali s-au derulat în Sectorul 2 al Capitalei şi i-au vizat pe deţinătorii de câini şi pisici ce locuiesc la curte, în zona cartierelor Industriilor, Andronache şi Colentina. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au depistat 21 de proprietari de animale de companie care ‘au uitat’ că dragostea pentru patrupede presupune şi obligaţii. Cea mai importantă: sterilizarea. Pentru neefectuarea acesteia, toţi cei 21 de posesori de animale de companie au fost sancţionaţi contravenţional şi somaţi să intre în legalitate”, a informat Poliţia Locală. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?