Data actualizării:
Data publicării:

O femeie ar putea fi noua decană de vârstă a umanității. A împlinit 118 ani

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
O femeie din Africa de Sud a sărbătorit vineri împlinirea vârstei de 118 ani - fiind una dintre cele mai vârstnice persoane din lume - printr-o mică petrecere organizată într-un azil pentru bătrâni situat la 180 de kilometri nord-est de oraşul Cape Town, informează AFP și transmite Agerpres. 

Născută pe 27 septembrie 1906, conform datelor din cartea sa de identitate, Margaret Maritz se apropie de titlul de cea mai longevivă persoană din lume.

Ar putea depăși recordul anterior

Dacă informațiile din acest document se confirmă, ea ar depăși actuala deținătoare a titlului, japoneza Tomiko Itooka, care are 116 ani și s-a născut pe 23 mai 1908, potrivit organizației americane Gerontology Research Group.

Cu ocazia aniversării sale, Margaret a suflat în lumânarea de pe un tort de mari dimensiuni, înconjurată de cei 14 copii ai săi. Un moment plin de emoție a fost descris de Gregory Elroy Adams, unul dintre îngrijitorii de la azilul de bătrâni: „Vorbeşte despre viaţa ei de când era tânără, spunând că trebuie să ne respectăm părinţii. Nu a băut alcool, nu a fumat”.

Una dintre fiicele sărbătoritei, Liza Daniels, în vârstă de 67 de ani, a exprimat admirația și recunoștința față de mama sa: „Nu ştiu dacă eu voi ajunge la vârsta asta. Dar, pentru mine, este un foarte mare privilegiu să am o mamă care are această vârstă”.

Recordul oficial al celei mai longevive persoane din lume este deținut de franțuzoaica Jeanne Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani și 164 de zile, conform Guinness World Records.

„Mai multe persoane au susţinut că erau mai bătrâne decât Jeanne Calment, dar nu au existat niciodată dovezi suficiente pentru a fi siguri de acest lucru”, au precizat reprezentanții organizației Guinness World Records.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel