O femeie ar fi fost răpită şi sechestrată de un bărbat de 61 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
O femeie a sunat la 112 şi a anunţat că a fost răpită şi este sechestrată într-o baracă din municipiul Piatra-Neamţ.

O femeie în vârstă de 41 ani a sunat, marţi seara, la 112 şi a anunţat că a fost răpită şi este sechestrată într-o baracă din municipiul Piatra-Neamţ. Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, a declarat că poliţiştii au demarat cercetările în urma cărora a fost identificată locaţia unde se afla femeia, o bază sportivă nefuncţională din oraş.

"Din declaraţiile apelantei a reieşit faptul că, la data de 21 iunie a.c., în jurul orei 19.30, după ce ar fi părăsit incinta unui bar din Piatra-Neamţ, ar fi fost ajunsă din urmă de o persoană necunoscută, care i-ar fi acoperit ochii cu o eşarfă, după care ar fi fost condusă şi încuiată într-o încăpere, nefiind victima vreunei agresiuni. Persoana în cauză, un bărbat de 61 ani, din Piatra-Neamţ a fost identificată de poliţişti şi condusă în vederea audierii la sediul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ", a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, bărbatul nu a fost reţinut pentru că ar exista neconcordanţe între declaraţiile femeii şi probele administrate de poliţişti. Poliţiştii continuă cercetările în vederea lămuririi tuturor aspectelor reclamate, în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. 

De curând un alt bărbat, de peste hotare, a fost acuzat de agresiune sexuală după ce a încercat să răpească o adolescentă pe stradă. Luis Palma, în vârstă de 29 de ani, ar fi încercat să își răpească victima în plină zi, dar tânăra a reușit să se elibereze. El a fost acuzat de răpire și deținere de canabis după incidentul de miercuri din Harlow, Essex, scrie The Sun. 

Inspectorul șef Terry Fisher a spus că astfel de cazuri sunt extrem de rare și se crede că este un incident izolat. De la incident au avut loc patrule cu vizibilitate mare în zonă. Palma, răpitorul, a fost arestat vineri dimineață.

Cazul Caracal. Instanţa a decis când se va pronunţa. Audierile s-au încheiat

Magistraţii Tribunalului Olt au amânat pentru luna august deliberarea şi pronunţare în "Cazul Caracal", în care inculpatul Gheorghe Dincă este trimis în judecată pentru omor, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măcaşanu şi Luiza Melencu, potrivit încheierii postată pe portalul instanţei.

La Tribunalul Olt, unde cauza se judecă pe fond, a avut loc, joi, un nou termen în "Cazul Caracal", magistraţii stabilind un nou termen în dosar pentru data de 12 august, pentru deliberare şi pronunţare.

La termenul precedent, din luna mai, s-au încheiat audierile în dosar, iar avocaţii au făcut diferite solicitări.

Avocatul familiei Măceşanu a solicitat la termenul din mai schimbarea încadrării juridice şi înlăturarea infracţiunii de omor reţinută prin actul de sesizare a instanţei cu privire la victima Alexandra Măceşanu, această cerere respinsă de judecătorii de la Tribunalul Olt într-o şedinţă care a avut loc pe 8 iunie.

Pe 15 ianuarie 2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din cazul "Caracal", Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - două fapte, omor calificat - două fapte, profanare de cadavre - două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal. Dincă şi Risipiţeanu se află în Penitenciarul Craiova, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel