Data actualizării:
Data publicării:

O femeie ar fi fost luată acasă plină de răni după ce a fost internată la Socola. "Este carne vie. Am găsit-o într-o baltă de urină"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Captură video Pro TV
Foto: Captură video Pro TV

O femeie ar fi fost luată acasă plină de răni după ce a fost internată la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași.

O femeie îi acuză pe medicii și îngrijitorii de la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași că ar ținut-o pe mama sa, internată în această unitate medicală, în condiții îngrozitoare. Pacienta, în vârstă de 71 de ani, ar fi fost internată acolo în urmă cu două săptămâni, iar la 14 zile distanță, ea ar fi luat-o acasă cu răni pe călcâie și spate, deși ar fi fost dusă la spital într-o stare fizică bună. În plus, aceasta și-ar fi găsit mama de mai multe ori stând în propria urină. 

"A fost tratată inuman la Spitalul de Psihiatrie Socola. După o săptămână, a făcut o escară foarte urâtă, este carne vie. Când am fost să o vizitez, am găsit-o într-o baltă de urină, femeie la 71 de ani care nu a fost niciodată, dar niciodată așa. Am rugat din suflet să fie schimbată. Mi s-a spus că nu există asistent personal pentru doamna", a spus Daniela Moldoveanu, fiica pacientei, pentru Pro TV.

Fiica femeii: Mama, la internare, nu avea așa ceva

Înainte să fie internată, femeia a fost îngrijită la domiciliu. Atât fiica, cât și îngrijitoarea, spun că bătrâna era bine înainte de internarea în spital.

"Când am internat-o, mama mea era foarte bine, mergea pe picioarele ei. Foarte bine, în situația în care era ea. Mama a fost îngrijită de o femeie pe care o plătesc din luna august a anului trecut. Și mama, la internare, nu avea așa ceva", a mai spus fiica pacientei.

 "Nu a stat la pat, femeia mergea la bucătărie, îi dădeam masa. (...) Era foarte bine când a dus-o" a spus Elena Chelaru, îngrijitoarea femeii.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Spitalului de Psihiatrie Socola din Iași nu au dorit să comenteze incidentul. Fiica bătrânei a depus o sesizare la managerul unităţii medicale, dar şi la Direcția de Sănătate Publică, care a început să facă verificări în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel