Data publicării:

O femeie a fost ucisă pe motivul că afișase drapelul LGBT în magazinul său

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
O femeie a fost împușcată mortal de un bărbat din cauza unui steag LGBT.

O femeie care avea un magazin în SUA a fost ucisă cu focuri de armă după ce a avut o ceartă cu un bărbat din cauza unui steag LGBT pe care îl afișase în fața afacerii sale, au declarat polițiștii, conform BBC. Laura Ann Carleton, în vârstă de 66 de ani, a fost găsită cu o rană de glonț la magazinul ei Mag Pi din Cedar Glen, California, vineri.

Un suspect - care a fugit de la locul faptei pe jos - a fost împușcat mortal de poliție când a fost găsit în apropiere, fiind înarmat. Regizorul de la Hollywood Paul Feig a descris-o pe Carleton ca fiind o “prietenă minunată” și a postat o imagine cu ei împreună.  Potrivit poliției, suspectul a făcut “remarci defavorabile” despre steagul curcubeu înainte de a o împușca pe victimă, care a fost declarată moartă la fața locului.

Apoi, ofițerii l-au localizat pe suspect, având un pistol la el, a spus Departamentul Șerifului-Coroner din Comitatul San Bernardino.

Schimb de focuri între polițiști și ucigaș

 

La acel moment, “a avut loc o întâlnire cu forța letală și suspectul a fost declarat decedat”. Feig - cunoscut pentru filme precum Bridesmaids sau serialul TV Freaks and Geeks - a spus că prietena sa a fost împușcată după ce l-a confruntat pe suspect pentru că a smuls steagul.

Într-o postare pe Instagram, el a spus că este “devastat” pentru familia lui Carleton și pentru comunitatea LGBTQ+, “pentru care Lauri era un aliat atât de adevărat”.

“Această intoleranță trebuie să se termine”, a scris el. “Oricine folosește un limbaj plin de ură împotriva comunității LGBTQ+ trebuie să-și dea seama că cuvintele lor contează, că cuvintele lor pot inspira violență împotriva unor oameni nevinovați și iubitori.”

Nu se identifica ca LGBT

 

Grupul local Lake Arrowhead LGBT a spus că incidentul marchează o “zi foarte tristă” pentru zonă și că doamna Carleton, o “prietenă și susținătoare”, va fi “cu adevărat regretată”.

Ea a fost “ucisă apărând steagurile ei LGBTQ+ Pride din fața magazinului ei”, a scris grupul în propria postare pe Instagram. “Lauri nu se identifica ca LGBTQ+, dar și-a petrecut timpul ajutând și pledând pentru toți cei din comunitate.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel