Data publicării:

O femeie a fost omorâtă de un urs, în Rusia

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Vincent M.A. Janssen: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-iarba-blana-urs-3048718/
Fotografie de la Vincent M.A. Janssen: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/animal-iarba-blana-urs-3048718/
Locuitorii districtului Vyborg, din Sankt Petersburg, au fost atacați de doi urși. Apariția neplanificată a acestora s-a soldat cu moartea unei femei și, în mod inevitabil, cu împușcarea ursului agresor.

Tragedia de pe teritoriul grădinii „Gipronikel” din Pargolovo a fost raportată de localnicii din zonă în jurul orei 8 seara. Unul dintre cei doi urși a atacat-o femeie chiar în curtea acesteia. Victima a decedat pe loc.

La fața locului au fost trimise echipaje de urgență și zona a fost izolată. Martorii au confirmat, că pe teritoriul împrejmuit se plimbau doi urși, iar corpul femeii nu putea fi recuperat până când urșii nu erau captivi sau sedați. Ulterior a fost stabilit faptul că animalele aparțineau chiar femeii decedate. Până în acest moment nu se știe exact cum s-a produs incidentul.

La puțin timp după ce autoritățile au fost informate, localnicii au auzit o rafală de foc automat. Unul dintre urși, cel mai probabil agresorul, a fost împușcat de polițiștii din district. Cel de-al doilea urs a fost încuiat și sedat cu tranchilizante. Până la miezul nopții, urșii au fost încărcați într-o furgonetă și pregătiți pentru transport.

Femeia decedată era o dresoare profesionistă și deținea urșii din 2015. Conform informațiilor preliminare, femeia născută în 1973 avea înregistrat un PFA (Persoană Fizică Autorizată) și deținea animalele în mod legal. PFA-ul a fost înregistrat în 2020, în același district Vyborg.

Activitatea desfășurată era legată de organizarea de activități de agrement și divertisment, precum și fotografie. Interesant este că, conform SPARK, în lista activităților nu se regăsesc cele care necesită licențiere. Totodată, în sistemul de achiziții publice, a rămas un contract pentru 35 de numere pentru Marele Circ de Stat din Sankt Petersburg, pe care femeia le executa împreună cu pisici și ratoni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel