O femeie a aflat din întâmplare că măsuța de cafea pe care o folosea de 45 de ani este o comoară / Video
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 24 noi, 20:31
WhatsApp
Foto ilustrativ de Karolina Grabowska de la Pexels
O c omoară a fost folosită ca măsuță de cafea timp de aproape jumătate de secol. 

Un mozaic roman comandat de împăratul Caligula pentru una dintre navele sale a fost folosit ca măsuță de cafea, timp de 45 de ani, într-un apartament din New York, informează The Guardian.

Expertul italian în piatră și marmură antică Dario Del Bufalo a povestit că mozaicul a fost descoperit din întâmplare, în 2013. Atunci, el a ținut o prelegere și a dat autografe pe cartea sa „Porphyry”, despre stânca roșiatică-purpurie foarte folosită de împărații romani.

În carte se afla și o imagine a mozaicului pierdut, iar Dario Del Bufalo a auzit cum un bărbat i-a spus unei femei: „Helen, uite, acesta este mozaicul tău.” Femeia a confirmat cele spuse de bărbat. Ulterior, s-a aflat că Helen Fioratti, proprietara unei galerii de artă, și soțul ei, jurnalist, au cumpărat mozaicul de la o familie italiană, în anii 1960.

În apartamentul din New York, soții Fioratti au transformat mozaicul într-o măsuță de cafea pe care, de altfel, au folosit-o timp de 45 de ani. 

G Ad:

Mozaicul roman ar fi fost furat, probabil în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a transmis biroul procurorului districtual din Manhattan.

După descoperire, mozaicul a ajuns din nou în Italia și a fost expus la Muzeul Corăbiilor Romane din Nemi.

VEZI ȘI: Un bărbat a găsit sub podeaua din sufragerie o fântână veche, o sabie și mai multe monede

Un bărbat a găsit sub podeaua din sufragerie o fântână veche, o sabie și mai multe monede din perioada medievală.

Descoperirea bizară a avut loc în Marea Britanie, în urmă cu 10 ani. Colin Steer, în vârstă de 70 de ani, redecora când a observat o adâncitură sub covorul din sufragerie.

Bărbatul din orașul Plymouth s-a temut inițial că ar putea da peste un cadavru ascuns. Nu a fost vorba de așa ceva, ci de o fântână veche. Britanicul a consultat planurile casei și a realizat că fântâna ar putea data de aproximativ 500 de ani, conform Mirror.

De asemenea, Colin Steer a mai găsit o sabie veche și mai multe monede din perioada medievală. Steer a povestit că locuința sa a fost construită în 1895. El s-a mutat acolo în 1988 și, 'în urmă cu 10 ani, am început să reamenajăm camerele și schimbam parchetul când am observat o adâncitură în podea, în sufragerie'. (Mai multe detalii, AICI.)

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro