O femeie a aflat din întâmplare că măsuța de cafea pe care o folosea de 45 de ani este o comoară / Video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ de Karolina Grabowska de la Pexels
Foto ilustrativ de Karolina Grabowska de la Pexels
O c omoară a fost folosită ca măsuță de cafea timp de aproape jumătate de secol. 

Un mozaic roman comandat de împăratul Caligula pentru una dintre navele sale a fost folosit ca măsuță de cafea, timp de 45 de ani, într-un apartament din New York, informează The Guardian.

Expertul italian în piatră și marmură antică Dario Del Bufalo a povestit că mozaicul a fost descoperit din întâmplare, în 2013. Atunci, el a ținut o prelegere și a dat autografe pe cartea sa „Porphyry”, despre stânca roșiatică-purpurie foarte folosită de împărații romani.

În carte se afla și o imagine a mozaicului pierdut, iar Dario Del Bufalo a auzit cum un bărbat i-a spus unei femei: „Helen, uite, acesta este mozaicul tău.” Femeia a confirmat cele spuse de bărbat. Ulterior, s-a aflat că Helen Fioratti, proprietara unei galerii de artă, și soțul ei, jurnalist, au cumpărat mozaicul de la o familie italiană, în anii 1960.

În apartamentul din New York, soții Fioratti au transformat mozaicul într-o măsuță de cafea pe care, de altfel, au folosit-o timp de 45 de ani. 

Mozaicul roman ar fi fost furat, probabil în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a transmis biroul procurorului districtual din Manhattan.

După descoperire, mozaicul a ajuns din nou în Italia și a fost expus la Muzeul Corăbiilor Romane din Nemi.

VEZI ȘI: Un bărbat a găsit sub podeaua din sufragerie o fântână veche, o sabie și mai multe monede

Un bărbat a găsit sub podeaua din sufragerie o fântână veche, o sabie și mai multe monede din perioada medievală.

Descoperirea bizară a avut loc în Marea Britanie, în urmă cu 10 ani. Colin Steer, în vârstă de 70 de ani, redecora când a observat o adâncitură sub covorul din sufragerie.

Bărbatul din orașul Plymouth s-a temut inițial că ar putea da peste un cadavru ascuns. Nu a fost vorba de așa ceva, ci de o fântână veche. Britanicul a consultat planurile casei și a realizat că fântâna ar putea data de aproximativ 500 de ani, conform Mirror.

De asemenea, Colin Steer a mai găsit o sabie veche și mai multe monede din perioada medievală. Steer a povestit că locuința sa a fost construită în 1895. El s-a mutat acolo în 1988 și, 'în urmă cu 10 ani, am început să reamenajăm camerele și schimbam parchetul când am observat o adâncitură în podea, în sufragerie'. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel