O ecuație din 1903 sugerează o modalitate de a transforma dioxidul de carbon într-un produs util
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Max Fischer: Pexels
Fotografie de la Max Fischer: Pexels
Vechea ecuație a fost readusă în discuție de o echipă de cercetare americană care consideră că reprezintă o oportunitate de a transforma gazul cu efect de seră într-o materie primă pentru produse chimice sau ca mijloc de stocare a energiei regenerabile.  

Ecuația a fost realizată de Frederick Gardner Cottrell în 1903. O echipă de cercetare americană consideră că ar putea reprezenta o oportunitate de a transforma dioxidul de carbon (CO2) dintr-o problemă de mediu, într-o materie primă pentru produse chimice sau ca mijloc de stocare a energiei regenerabile sub formă de legături chimice, potrivit News Wise.

Calculul se referă la tehnicile electrochimice tranzitorii și permite identificarea și controlul parametrilor experimentali. În cazul CO2, acesta permite ca gazele cu efect de seră să fie convertite în produse carbonice, cum ar fi etilena, etanul sau etanolul. 

Potrivit cercetătorilor, ar putea ajuta cercetătorii de astăzi să înțeleagă diferitele reacții pe care le poate avea CO2 atunci când se aplică electrochimia.

Munca echipei, condusă de Rileigh Casebolt DiDomenico, de la Universitatea Cornell din Ithaca, în statul New York, evidențiază modul în care ecuația Cottrell este un instrument capabil să permită un control mai bun al reacției.

”Când se întâmplă acest lucru, atunci putem face ce vrem, când vrem ”, spune DiDomenico care, sub supravegherea profesorului Tobias Hanrath, a descris aplicațiile ecuației în reducerea electrochimică a CO2. Lucrarea a fost publicată în revista științifică ACS Catalysis.

”Pentru dioxidul de carbon, cu cât înțelegem mai bine căile de reacție, cu atât mai bine putem controla reacția, ceea ce ne dorim pe termen lung – adaugă DiDomenico. ”Ecuația Cottrell este instrumentul care ne ajută să ajungem acolo. Pentru că este mai veche, ecuația Cottrell a fost o tehnică uitată. Este electrochimia clasică. Doar aducerea lui înapoi, în prim-planul minții oamenilor, a fost cool. Și cred că această ecuație îi va ajuta pe alți electrochimiști să-și studieze propriile sisteme”, a mai spus Rileigh Casebolt DiDomenico.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel