O echipă de fotbal și-a majorat prețul la bilete cu aproape 25%. Care este motivul creșterii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm
O echipă de ligă secundă a crescut prețul la bilte cu aproape un sfert, iar motivul are legătură cu fanii.

Clubul de fotbal Hannover 96 a decis majorarea prețului biletelor cu 22% în sectoarele din stadion din care au fost aruncate materiale pirotehnice. Acțiunea fanilor a dus la acumulatea unor amenzi de peste un milion de euro în ultimele două sezoane ale ligii secunde din Germania, scrie Agerpres.

Hannover a anunțat luni o creștere a prețului biletelor, pentru prima oară din 2021, cu 5% în majoritatea sectoarelor pentru sezonul 2024-2025, dar tichetele și abonamentele din tribunele de nord au crescut mult mai mult pentru a compensa amenzile impuse de Federația germană de fotbal (DFB) din cauza conduitei suporterilor.

Măsura, un apel către cei responsabili

Este vorba de circa 1,2 milioane de euro în total, o sumă care nu include o altă amendă așteptată pentru utilizarea de materiale pirotehnice la un meci în aprilie împotriva rivalilor regionali Eintracht Braunschweig.

”Creșterea costurilor se aplică sectoarelor stadionului care au cauzat sancțiunile primite la meciurile de acasă, în special pentru materiale pirotehnice. Această măsură posibilă a fost clar subliniată de mai multe ori, împreună cu un apel către cei responsabili să-și reconsidere acțiunile. Din păcate, noi comportamente necorespunzătoare au continuat să apară”, se arată într-un comunicat al clubului.

Directorul general al clubului din Hanovra, Martin Kind, a anunțat anterior aceste măsuri, dar a criticat și politica DFB: ”Este reglementat de legea asociației că suntem răspunzători pentru comportamentul necorespunzător al terților. Noi credem că acest sistem este greșit”.

Citește și: Guardiola recunoaște că îi „va lipsi mult” Klopp: „M-a dus la un alt nivel ca antrenor”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel