O dronă ucraineană a lovit centrul orașului rusesc Kireievsk
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
O dronă a lovit un oraș rusesc aflat ala 200 km de Moscova.

O dronă a explodat duminică în centrul oraşului rus Kireievsk, situat la circa 220 de kilometri sud de Moscova, potrivit autorităţilor ruse fiind vorba despre o dronă Tupolev Tu-141 lansată de Ucraina, relatează Reuters.

Două persoane au fost rănite şi trei clădiri rezidenţiale sunt avariate, au anunţat serviciile de urgenţă ruse. Drona era încărcată cu explozivi şi a provocat un crater la locul deflagraţiei. Au apărut pe social media şi imagini de la faţa locului, ce arată un crater noroios lângă o clădire cu acoperişul şi zidurile serios avariate.

Armata ucraineană a efectuat în ultimele luni mai multe atacuri cu drone adânc în interiorul teritoriului rus, folosind inclusiv vechi drone sovietice Tupolev Tu-141/143, având ca ţintă baze aeriene sau obiective logistice de natură să afecteze capacitatea de luptă a armatei ruse în războiul din Ucraina, potrivit Agerpres.

Pentagon: Nu există indicii că Rusia vrea să folosească arme nucleare

Pentagonul spune că nu există indicii că Federația Rusă va folosi arme nucleare, după ce Moscova a decis să mute arme nucleare tactice în Belarus.

Departamentul american al Apărării a declarat că nu există indicii că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare după anunțul Moscovei de a staționa arme nucleare tactice în Belarus, conform Al Jazeera.

„Am văzut rapoarte despre anunțul Rusiei și vom continua să monitorizăm această situație”, a declarat biroul de presă al Departamentului Apărării într-o declarație scrisă.

„Nu am văzut niciun motiv pentru a ne ajusta propria poziție nucleară strategică și nici vreun indiciu că Rusia se pregătește să folosească o armă nucleară. Rămânem angajați în apărarea colectivă a alianței NATO.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel