Data publicării:

O cobră aflată de două zile în libertate, seamănă panică într-un oraş din vestul Germaniei

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Apartamente evacuate, locuitori sfătuiţi să închidă uşile şi ferestrele: o cobră, de negăsit de duminică, provoacă panică de câteva zile în oraşul Herne din vestul Germaniei, relatează AFP.

În pofida căutărilor intense, şarpele, o cobră din specia Naja Kaouthia extrem de veninoasă, a cărei muşcătură este mortală, era încă în libertate marţi, au declarat autorităţile locale.

Reptila, care poate depăşi un metru lungime, a evadat duminică dintr-un apartament din Herne, oraş în landul Renania de Nord-Westfalia.

Patru case din cartierul în care locuia proprietarul şarpelui au fost evacuate. 

'Este foarte probabil ca şarpele să fi rămas în clădirea în care locuieşte proprietarul său', a declarat marţi un oficial local, Johannes Chudziak.

'Prin urmare, am luat decizia de a menţine măsurile de securitate luate duminică, adică patru clădiri vor rămâne închise şi vor fi verificate cu regularitate pentru a găsi orice urmă lăsată de şarpe', a mai spus el pentru jurnalişti.

Alţi douăzeci de şerpi au fost confiscaţi de la proprietarul cobrei.

Locuitorii au fost sfătuiţi să fie extrem de prudenţi şi să închidă uşile şi ferestrele. 'Dacă este posibil, rămâneţi pe drumuri asfaltate şi evitaţi să mergeţi în zone cu ierburi înalte sau cu vegetaţie densă', a afirmat edilul local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel