Urmărește emisiunea live
O clădire s-a prăbușit în Alexandria, Egipt. Patru persoane au fost salvate
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / O clădire s-a prăbușit în Alexandria, Egipt
Pixabay / O clădire s-a prăbușit în Alexandria, Egipt
O clădire rezidențială din Alexandria, Egipt, s-a prăbușit. Patru persoane au putut fi salvate de echipele de intervenție. 

Patru femei au murit în urma prăbuşirii unei clădiri rezidenţiale în centrul oraşului Alexandria din Egipt (nord), a anunţat sâmbătă un responsabil al forţelor de securitate egiptene, informează AFP, citat de Agerpres. Clădirea vetustă, amplasată pe strada Morsi Badr, în cartierul Al-Attarine, s-a prăbuşit vineri. Agenţi din cadrul protecţiei civile au reuşit "să extragă" de sub dărâmături patru persoane în viaţă, dintre care una este rănită, potrivit responsabilului egiptean.

Zonele centrale ale Alexandriei şi capitalei Cairo, unde numeroase construcţii datează din secolul al XIX-lea şi începutul secolului XX, au găzduit multă vreme burghezia ţării şi importante instituţii publice. Cu toate acestea, atât în capitala egipteană, cât şi în al doilea cel mai mare oraş al Egiptului, multe dintre aceste clădiri sunt în prezent în stare deplorabilă sau abandonate.

Înaltă de cinci etaje, clădirea s-a prăbuşit după ce a făcut obiectul unui ordin de reabilitare în 2018, potrivit paginii de Facebook a guvernoratului Alexandriei. Autorităţile ordonaseră la acea dată şi desfiinţarea ultimului etaj. Mai multe clădiri s-au prăbuşit în ultimii ani în Egipt, provocând numeroase victime, din cauza vechimii acestor clădiri şi a nerespectării legislaţiei de urbanism.

Situație similară în Miami Beach, SUA

O clădire de 12 etaje s-a prăbușit parțial, în Surfside, Florida, lângă Miami Beach. Momentul prăbușirii a fost surprins de camere de supraveghere. Imaginile au ajuns și pe Twitter. Cel puțin 99 de persoane, locatari ai clădirii, sunt încă date dispărute. Echipele de salvare caută supraviețuitori prinși sub dărâmături, potrivit CNN.

Imaginile postate pe Twitter arată cum, în doar câteva secunde, o parte a clădirii se prăbușește. În urmă rămâne un nor de fum. O persoană care locuia într-un hotel din apropiere, evacuat după incident, a declarat potrivit sursei citate că: 'Toată lumea țipa și era cuprinsă de panică. (…) A fost îngrozitor. Țipau și adulții, și copiii. Femeile și copiii plângeau. A fost probabil una dintre cele mai groaznice experiențe la care am asistat vreodată.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel