România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 20 ian, 11:34
O celebră artistă feministă a fost ucisă în centrul unui oraș din Mexic. Care ar fi motivul crimei
Foto: Instagram Isabel Cabanilla
O artistă plastică din Mexic a fost ucisă în centrul orașului Juarez.

Artista plastică Isabel Cabanillas de la Torre, activistă feministă mexicană, a fost asasinată în centrul orașului Juarez, la frontiera cu Statele Unite, conform Agerpres.

„O femeie care a fost găsită moartă pe stradă, în zona centrală, a fost identificată de familia sa ca fiind Isabel Cabanillas de la Torre, 26 de ani", a informat, într-un comunicat, Parchetul specializat pe violența asupra femeilor din statul mexican Chihuahua.

Isabel, împușcată în cap

 

Procurorii au precizat că victima a fost găsită împușcată în cap, în jurul orei trei dimineața, în centrul orașului Juarez. Autoritățile statale au demarat o anchetă pentru a rezolva cazul și a stabili dacă „este vorba despre o omucidere pe motive de gen".

Isabel era designer vestimentar, pictoriță și membru activ al unei organizații care apără drepturile femeilor la frontiera dintre Mexic și Statele Unite.

Zeci de femei au protestat a doua zi, pentru a condamna asasinatul și a cere dreptate, într-un marș care a trecut prin centrul orașului Juarez, până la locul în care tânăra a fost ucisă.

Mexic, cea mai periculoasă țară pentru femei, în America Latină

 

Potrivit Națiunilor Unite, Mexicul este țara cea mai periculoasă pentru femei din America Latină, deoarece șase din zece femei au căzut victimă unui tip de violență de-a lungul vieții.

În 2018, 3.752 femei au fost asasinate, cifra cea mai ridicată din ultimii 29 de ani, ceea ce înseamnă, în medie, că 10 femei au fost ucise zilnic în urma unui atac.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro