Data publicării:

O căprioară albă, extrem de rară, surprinsă de jandarmii brașoveni - Foto în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Jandarmii au surprins o căprioară albă, extrem de rară.

Jandarmii brașoveni au surprins o căprioară albă, extrem de rară. Aceasta a fost fotografiată pe un traseu din zona stațiunii Bran, potrivit Jandarmeriei Române.

"La începutul celei de-a doua săptămâni de primăvară, împărtășim cu voi imagini extrem de rare cu o căprioară albă ca zăpada, surprinsă de jandarmii brașoveni, pe un traseu din zona stațiunii Bran. Acesta este avantajul când biroul nostru este chiar în inima naturii! Vă dorim o săptămână cu bucurii nemaiîntâlnite!", transmite Jandarmeria Română.

De ce unele căprioare pot fi albe ca zăpada

Unele căprioare pot fi albe ca zăpada din cauza unui fenomen numit albinism. Albinismul este, de fapt, o condiție genetică care face ca blana lor să arate așa.

În cazul albinismului, indivizii afectați au o lipsă totală sau parțială de pigment în piele, păr și ochi din cauza unei defecțiuni genetice care afectează producția de melanină.

Aceasta poate face ca blana lor să fie albă, iar ochii să fie de obicei roșii sau roz, din cauza expunerii vaselor de sânge din spatele retinei. Albinismul este, de asemenea, o condiție rară în lumea sălbatică și poate afecta capacitatea unui animal de a se adapta la mediul său înconjurător, deoarece pigmenții protejează adesea pielea și ochii de razele ultraviolete și alți factori de mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel