O candidată la alegerile legislative din Polonia s-a dezbrăcat pe Internet - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Katarzyna Lenart
Katarzyna Lenart

O candidată în vârstă de 23 de ani a hotărât să se dezbrace pe Internet, din cauza lipsei de popularitate, înaintea legislativelor de duminică din Polonia, gest criticat de partidul său social-democrat (SLD), care a protestat faţă de o asemenea campanie.

Katarzyna Lenart apare aşezată pe un scaun, îmbrăcată cu o cămaşă albă, cravată şi pantaloni negri, într-o înregistrare video de 40 de secunde pe care a postat-o pe YouTube, şi începe să se dezbrace pe fundalul unei melodii kitsch. Însă, în momentul în care îşi scoate sutienul, pe ecran apare inscripţia "cenzurat", urmată de sloganul "Vrei mai mult? Votează pentru SLD. Noi suntem singurii care putem oferi mai mult", scrie Mediafax.

"Acest gen de video (de campanie) electorală nu ar trebui să existe", a declarat Tomasz Kalita, un purtător de cuvânt al SLD, citat de ediţia online a cotidianului Gazeta Wyborcza. "Fiecare candidat are dreptul să îşi pregătească materialul de campanie, dar există limite", a adăugat el.

Studentă la Ştiinţe Politice, Katarzyna Lenart, candidată la Lublin, în estul Poloniei, a explicat că a vrut să "atragă atenţia presei asupra programului său".

"M-am hotărât să şochez. (...) Nu este nimic vulgar în (înregistrarea) mea video. Am mizat pe corpul meu, pentru că tinerii sunt cei vizaţi de campania mea", a declarat ea pentru Gazeta Wyborcza.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SLD, înregistrarea video este foarte prost aleasă pentru un partid de stânga.

"Refuz o asemena formă de publicitate politică. Publicitatea sexistă ar trebui să fie interzisă complet", a declarat el, adăugând că înregistrarea postată va fi retrasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel