O călugăriță a furat peste 800.000 de dolari din contul unei școli și i-a cheltuit în cazinouri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Thorsten Frenzel de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Thorsten Frenzel de la Pixabay
O călugăriță a furat peste 800.000 de dolari din contul unei școli și i-a cheltuit în cazinouri, în California. Femeia a recunoscut că se face vinovată de fraudă cu fonduri federale și spălare de bani. 

Un comunicat publicat de Biroul Procuraturii din California arată că o călugăriță a furat peste 800.000 de dolari din contul unei școli și i-a cheltuit în cazinouri. Mary Margaret Kreuper, în vârstă de 79 de ani, a recunoscut că se face vinovată de fraudă cu fonduri federale și spălare de bani. 

Călugărița Mary Margaret Kreuper riscă o condamnare la 40 de ani de închisoare într-un penitenciar federal.

Pare se că, între 2008 și 2018, călugărița a delapidat fonduri ale Școlii Catolice St. James, acolo unde era angajată ca și directoare. 

Mary Margaret Kreuper a recunoscut acuzațiile, spunând că voia să achite o serie de cheltuieli pe care ordinul religios din care făcea parte nu le-ar fi aprobat, inclusiv 'sume mari pentru jocuri de noroc în cazinouri' și facturi asociate unor cărți de credit. Femeia nu a mai ținut cont de faptul că, în calitate de călugăriță, jurase să rămână săracă. 

În acordul semnat cu Procuratura din California, călugărița a recunoscut de asemenea că a falsificat mai multe rapoarte lunare și anuale ale administrații școlii, în speranța că va reuși să-și ascundă faptele anterioare. Femeia a făcut administrația unității de învățământ să creadă că finanțele sale se bazau pe o contabilitate întocmită 'ca la carte'.

Mai mult, fosta călugăriță este bănuită că a instruit câțiva angajați ai Școlii Catolice St. James ca, în timpul unui audit ce viza unitatea, să modifice și să distrugă anumite documente financiare.

VEZI ȘI: Interviu ZGUDUITOR ocolit de presa din România. Dan Negru: Nicio televiziune românescă nu l-a difuzat vreodată! (VIDEO)

VIRAL: Cerșetor îmbrăcat în călugăriță, în București

În luna decembrie a anului 2020, un cerșetor din București, nemulțumit că primea prea puțini bani, a schimbat tactica și a îmbrăcat haina monahală. 

Printr-o postare pe Facebook, Poliția Locală București a adus în atenția cetățenilor povestea unui cerșetor care, nemulţumit că primea prea puţini bani, a schimbat tactica: „a renunţat la pijamaua de spital plină de „sânge” şi a îmbrăcat haina monahală. De ... călugăriţă.”

„Miercuri, la prânz. În naosul bisericii Sf. Anton din centrul Capitalei o măicuţă se închină, cu smerenie, la icoane. “Doamne, ajută-ne pe noi, credincioşii tăi...”. Poartă straie negre, broboadă pe cap și o poșetă pe post de straiţă, atârnată de gât. O mânecă a veştmântului mânăstiresc este prinsă sub haină, semn că femeia nu ar avea braţ. Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa.

Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși”, se arată în postarea Poliției Locale București. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel