Urmărește emisiunea live
O benzinărie din SUA a pierdut 12.000 de dolari după ce a vândut carburanți la preț redus: Când vezi zâmbete pe fețele clienților, merită!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O benzinărie din statul Georgia, SUA, a redus prețurile la carburanți în ziua de 4 iulie. Proprietarul spune că a pierdut aproximativ 12.000 de dolari în 3 ore, dar a meritat.

Prețul ridicat al combustibilului a cauzat multă dezamăgire șoferilor din Statele Unite ale Americii, așa că o benzinărie din Georgia a oferit comunității, pe 4 iulie, benzină foarte ieftină.

Luni, benzinăria alimentară De la A la Z din Hinesville, Georgia, a scăzut prețul la mai puțin de 2 dolari pe galon - mai puțin de jumătate din prețul mediu în statul Peach, a raportat WTOC.

Oamenii s-au așezat cu autovehiculele la coadă și au așteptat ore întregi să se umple la benzinăria Chevron de lângă West Oglethorpe Parkway.

„Portofelul tuturor este afectat în 2022, așa că ceea ce putem face ca un magazin convenabil deținut la nivel local, independent, este să oferim comunității”, a declarat Ravi Patel, proprietarul benzinăriei, pentru WTOC. Vânzarea de gaz a durat doar trei ore. În acel timp, Patel a estimat că a pierdut în jur de 12.000 de dolari.

Totuși, acesta a spus că merită prețul pentru a vedea zâmbete pe fețele clienților săi.

Potrivit AAA, prețul mediu al unui galon de gaz fără plumb în Georgia este de 4,26 USD - cu aproximativ jumătate de dolar mai puțin decât media națională de 4,752 USD pe galon.

Prețul Georgiei este cu aproximativ doi cenți mai mic decât miercuri, cu 10 cenți mai mic decât acum o săptămână, șapte cenți mai puțin decât acum o lună și cu aproximativ 1,30 dolari mai mult decât aceeași perioadă a anului 2021.

Cei mai scumpi carburanți din Georgia se află în Atlanta, Hinesville-Fort Stewart și Atena. Șoferii pot găsi cea mai ieftină benzină în Warner Robins, Albany și Valdosta, scrie Fox5Atlanta.com.

Ponturi pentru a reduce cantitatea de benzină sau motorină pe care o folosiți, pe fondul prețurilor record ale combustibilului

Prețul benzinei a sărit de opt lei pe litru, iar cel al motorinei este acum de peste 9 lei. În doar câteva luni românii s-au trezit cu majorări uriașe la prețul combustibilului, iar mulți nu își mai permit să facă plinul așa cum o făceau înainte. Alții au renunțat de tot la autoturisme și merg la muncă cu transportul în comun. Sky News a făcut o listă cu 9 sfaturi care te vor ajuta să reduci consumul de benzină sau motorină, pe fondul creșterii record a prețurilor la carburanți.

1. Condu cât mai lin posibil

Condusul cât mai lin posibil va maximiza eficiența consumului de combustibil a mașinii dvs. Accelerați ușor, și, important, evitați vitezele excesive și frânările puternice. Cele mai multe borduri de mașină arată acum MPG-ul. Îți poți stabili obiective săptămânale pentru a încerca să îl ridici. Dacă o faci, ține cont: multe mașini au cea mai mare eficiență atunci când sunt conduse între 72 și 80 de kilometri pe oră.

2. Fă plinul la un supermarket

În fiecare lună, Asociația Automobilelor (AA) publică cifre care arată cele mai ieftine locuri pentru a cumpăra combustibil, iar supermarketurile sunt aproape întotdeauna cele mai ieftine.

3. Condu pe dealuri

Pe dealuri, câștigați avânt accelerând puțin înainte de a ajunge la ele, apoi relaxați-vă în timp ce conduceți.

4. Scoate cutiile de pe acoperișul mașinii

Cutiile de acoperiș creează rezistență la vânt și cresc consumul de combustibil - scoate-le când nu le folosești. Chiar și goale, acestea adaugă 16% rezistență atunci când mașina este condusă cu 70 de kilometri la oră, conform Energy Saving Trust (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel