O avocată falsă din Constanţa, pedeapsă uşoară după ce a participat la mai multe procese
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
O femeie din Constanţa, care a participat la mai multe procese în calitate de avocat, deşi nu avea dreptul, a scăpat de condamnare. 

Femeia a purtat roba de avocat la mai multe termene de judecată şi a pledat ca avocat în fața completului de judecată, până să fie descoperită. 

Femeia a încheiat un acord de recunoaștere cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Aceasta spunea că s-a prezentat în fața instanței și și-a recunoscut faptele.

Aceasta a depus niște documente care certificau faptul că este avocat și își poate reprezenta clientul. Mai mult decât atât, avea și o împuternicire de la Baroul București, numai că între timp a fost descoperită că nu face parte din Uniunea Barourilor și nici nu avea dreptul de a profesa avocatura.

În tipul unei percheziții la domiciliul acesteia, oamenii legii au confiscat roba de avocat și ștampila pe care femeia le folosea ilegal.

Avocata falsă a fost condamnată la o amendă penală în valoare de 1.650 de lei, scrie Antena3.ro.

Bărbat din Dorohoi, arestat după ce s-a dat drept procuror DIICOT

Un tânăr originar din Dorohoi, care are la activ numeroase fapte de înșelăciune, a fost arestat de judecătorii de la Rădăuți pentru o faptă de același gen, scrie Monitorul de Suceava. 

Conform anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, Sorin Alin Verincianu, care are acum în jur de 35 de ani, a abordat o persoană care avea un proces civil și i-a promis că o va ajuta să câștige procesul. Așa a reușit inculpatul să stoarcă de la victimă peste 50.000 de lei, în interval de aproximativ trei luni de zile.

„Folosindu-se de calități mincinoase, respectiv procuror DIICOT Suceava și avocat, a determinat persoana vătămată să îi ofere anumite sume de bani care ar fi reprezentat contravaloarea serviciilor prestate prin folosirea calității de avocat, promițându-i că o va ajuta să câștige procesul civil în care era parte, suma totală pe care T. I. i-a furnizat-o autorului în perioada martie — iunie 2020 ca urmare a folosirii calităților mincinoase de avocat/ procuror și cu care a fost prejudiciată fiind de 56.450 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel