Data publicării:

O astfel de lumânare va înlocui 76 de bucăți. Iată ce trebuie să faci pentru ca să ardă mai mult

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
O astfel de lumânare va înlocui 76 de bucăți. Iată ce trebuie să faci pentru ca să ardă mai mult. Sursa - pixabay.com
O astfel de lumânare va înlocui 76 de bucăți. Iată ce trebuie să faci pentru ca să ardă mai mult. Sursa - pixabay.com

De ce se lumânările ard rapid și ce trucuri să folosești pentru ca să ardă mai mult timp.  

Uneori se întâmplă să rămâi fără curent electric și atunci apelezi la lumânări. Întrebarea este ce trebuie să faci pentru ca lumânarea să ardă mai mult.

 

Iată ce să faci pentru ca lumânarea să ardă mai mult timp

 

Înainte de a aprinde lumânările, pune-le în congelator timp de o oră și jumătate. Ceara înghețată se va îngroșa și arde de două ori mai mult. Merită să pul la înghețat lumânările înainte de fiecare utilizare.

Cu cât fitilul este mai lung, cu atât mai repede arde lumânarea. Prin urmare, pentru ca acesta să dureze mai mult, trebuie să tăiați tot ceea ce este de prisos: fitilul ar trebui să se ridice peste ceară cu cel mult 1 cm.

Cum să-ți protejezi încălțămintea de apă: 3 metode eficiente pe care puțini le cunosc

Pentru ca lumânarea să reziste, trebuie să ardă mai mult la prima aprindere. Astfel, stratul superior de ceară se va topi uniform. În caz contrar, se va forma un „tunel” în mijloc, fitilul se va scufunda și lumânarea se va arde rapid.

Astfel, o lumânare cu diametrul de 8 cm nu trebuie stinsă cel puțin 2 ore, una de 12 cm - 3 ore. Poți face un calcul pentru o lumânare de orice dimensiune, ținând cont că o lumânare de aproximativ 4 cm de diametru arde într-o  oră. 

Un curent de aer împiedică lumânarea să ardă uniform, așa că ar trebui să ai grijă ca în cameră să nu fie curent.

Pentru o ardere mai bună a lumânării, excesul de ceară sau parafină topită trebuie scurs cu grijă.

Curăță argintul înnegrit fără bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de două ingrediente simple din cămară

Dacă lumânarea trosnește, este posibil să fie umedă, de aceea poate fi uscată cu un uscător de păr.

Ce să adăugați la lumânări pentru a arde mai mult? Dacă pui puțină sare în parafină sau ceară topită, lumânarea va arde mai încet și va picura mai puțin.

 

Lumânare cu ardere lungă. Cum să o faci acasă?

 

Pentru a face ca o lumânare mică să ardă pentru o lungă perioadă de timp, o poți îmbunătăți puțin. După unele manipulări, chiar și o lumânare subțire, care arde de obicei 10-15 minute, va arde 10-11 ore și vei economisi peste 70 de  astfel de lumânări.

Vei avea nevoie de:  un pahar, o lumânare și ulei de floarea soarelui. Tăie lumânarea subțire în bucăți, astfel încât să se potrivească cu înălțimea paharului. 

Pentru a fixa lumânarea în pahar, poți, pur și simplu, să torni puțină ceară topită pe fund și să lipești  lumânarea. Se va întări rapid, iar lumânarea nu va cădea. Toarnă uleiul ca să ajungă până la fitilul lumânării. Asta este tot. Lumânarea va arde circa 11 ore.

Vezi și: 

 

 

Toarnă niște zaț de cafea în toaletă: rezultatul te va încânta și vei repeta mereu trucul

 

Cafeaua a devenit indispensabilă în viața de zi cu zi, încă de dimineață, când ne trezim. Este o băutură esențială, cu care ne începem ziua, pentru o doză de energie.

Odată ce cafeaua a fost preparată și servită, ne rămâne zațul, care, de obicei, se aruncă. Puțini știu că putem folosi zațul de cafea în unul dintre cele mai importante locuri din locuința noastră - baia. 

Adevărata și singura cafea aromată este cea produsă prin prăjire și preparată la ibric sau la aparatul mocca.  Aroma sa este unică și ne lasă cadou  zațul pe care îl putem refolosi. 

Nu arunca niciodată rujurile vechi. Le poți oferi a doua șansă și crea nuanțe noi. Ai nevoie doar de inspirație 

Pune cinci-șase linguri de zaț de cafea într-un litru de apă caldă. Apoi turnați totul în toaletă și lăsați să acționeze câteva minute. Apoi trageți apa!

Această metodă vă scapă și de toate mirosurile neplăcute. Pentru a menține rezultatul obținut și a-l face de durată, repetați această acțiune la fiecare zece zile.

Aveți grijă să nu păstrați zațul de cafea prea mult timp, deoarece acesta poate mucegăi. 

 

Zațul de cafea este util și la alte treburi casnice   

 

Curățați vasele și tigăile -  Așezați puțin zaț pe fundul cratiței și frecați bine cu un  burete. 

Spălați-vă părul - Vă puteți spăla și părul cu zaț de cafea și veți scăpa de fixativ și reziduurile de șampon uscat. De asemenea, zațul face părul moale și neted. Fii atent când ai părul deschis la culoare, deoarece cafeaua îți poate înălbi părul. Clătii-vă bine părul după ce v-ați spălat cu zaț de cafea.

Pune mai multe boluri cu oțet în diferite locuri din casă: vei scăpa de o problemă neplăcută cât ai zice pește

Desfundați chiuveta - În cele din urmă, zațul de cafea face minuni și la o chiuvetă înfundată. Puneți zațul de cafea în chiuvetă, apoi turnați peste el detergent de vase și apă clocotită. Cu toate acestea, nu utilizați prea des acest truc. pentru a evita deteriorarea chiuvetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel