Fundația Estuar a inaugurat Ceainăria Estuar ClubHouse, în cadrul proiectului „Servicii sociale despre și pentru sănătate mintală”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Acest proiect este implementat de Fundația Estuar, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.
Ceainăria Estuar ClubHouse este o afacere socială, care presupune ca profitul afacerii să nu fie direcționat către acționari, ci în scop social. În acestui local, tot profitul se va întoarce în Estuar ClubHouse pentru finanțarea activităților acestuia.
[citeste si]
Un aspect important este legat de faptul că doi membri ai clubului, adulți cu istoric psihiatric sunt angajați ai ceainăriei și vor fi cei care vor pregăti ceaiul sau cafeaua pentru clienți.
Astfel, Ceainăria Estuar ClubHouse are funcție triplă: de a dezvolta abilitățile de viață ale membrilor angajați, de a genera venituri care să ajute clubul și de a implica comunitatea locală în viața clubului, pentru că, prin frecventarea ceainăriei de către persoanele din comunitate, în calitate de clienți, crește gradul de acceptare socială a membrilor și scade izolarea socială a acestora.
Clienții sunt așteptați să-și lase problemele la ușă și să adopte un zâmbet cald pe strada Orșova, nr. 129, sector 6, București.
Mai multe despre acest proiect și despre fundația Estuar pe site-ul: www.estuar.org
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- BANCUL ZILEI: Femeia cu inițiativă
- Klaus Iohannis, cu avionul de lux în SUA, pentru a-și lua "Oscarul de la Washington". Bogdan Chirieac arată cum puteau fi "salvați niște bani" - Foto
- Ciorbă de murături: Rețeta momentului. O vei prepara de mai multe ori
- Motivul primei vizite a Regelui Charles al III-lea în România. Camelia Csiki: Puțină lume știe. Este legată de o condiționare
- Chefi la cuțite: "Lovitură psihică" în echipa lui chef Alexandru Sautner
- Cea mai mare greșeală pe care o facem când ne rugăm. Preotul Adrian Agachi: E o scuză pe care o auzim foarte des nu doar la spovedanie, ci și în general
- Motorina ar putea să dispară din benzinării: "Este o scădere uriașă”