Data actualizării:
Data publicării:

Fără curent într-un spital din România: O salcie prăbușită afectează alimentarea cu energie

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Captura video
Sursa foto: Captura video
Un spital a rămas fără alimentarea cu energie electrică. 

O situație de criză s-a declanșat, sâmbătă seară, la Spitalul CFR din Simeria, după ce crengi ale unei sălcii s-au rupt și au avariat cablurile de electricitate, provocând întreruperea alimentării cu energie electrică în zonă.

Incidentul a avut loc în proximitatea Spitalului CFR Simeria, care a fost afectat imediat de această avarie. În urma defecțiunii, spitalul a fost nevoit să treacă la alimentarea cu energie electrică folosind generatorul propriu. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara a intervenit prompt la fața locului.

"Pompierii Detașamentului Deva au fost solicitați în această seară în localitatea Simeria, unde mai multe crengi ale unei sălcii s-au rupt și au căzut peste firele de electricitate, deteriorându-le. Întrucât evenimentul a avut loc în apropierea Spitalului CFR Simeria, unitatea spitalicească a fost afectată din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică", a declarat ISU Hunedoara.

După evaluarea situației, pompierii au securizat zona și au solicitat sprijinul echipelor specializate de la Enel pentru a începe operațiunile de segmentare și îndepărtare a materialului lemnos.

Pentru moment, Spitalul CFR Simeria funcționează pe baza generatorului de curent propriu, asigurând astfel continuitatea serviciilor medicale esențiale. Echipele de intervenție lucrează intens pentru remedierea cât mai rapidă a avariei și restabilirea alimentării normale cu energie electrică.

Autoritățile locale și personalul medical monitorizează îndeaproape situația, prioritizând siguranța pacienților și a echipamentelor medicale. Se așteaptă ca alimentarea cu energie electrică să fie restabilită în cel mai scurt timp posibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel