O aeronavă, care transportă diplomați ruși și pe Putin, a făcut un ocol de 6 ore pentru a ajunge de la Moscova în Elveția
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O aeronavă rusă a zburat timp de 9 ore în loc de 3 din Moscova până în Elveția, din cauza restricțiilor din spațiul aerian european / Foto: Pixabay, de Lars Nissen
O aeronavă rusă a zburat timp de 9 ore în loc de 3 din Moscova până în Elveția, din cauza restricțiilor din spațiul aerian european / Foto: Pixabay, de Lars Nissen
O aeronavă rusă a fost nevoită să zboare timp de 9 ore de la Moscova spre Elveția, din cauza restricțiilor din spațiul aerian european .

Sancțiunile împotriva Rusiei forțează în continuare aeronavele să urmeze rute lungi pentru a evita spațiul aerian închis pentru ele. Miercuri, o aeronavă guvernamentală rusă a zburat nouă ore între Moscova și Basel, Elveția – o călătorie care durează aproximativ trei ore fără restricții în spațiul aerian, potrivit unei postări pe Twitter de pe site-ul de urmărire a zborurilor Flightradar24, scrie Insider.

Aeronava Ilyushin Il-96-300, construită de Rusia, care este folosită pentru transporta oficiali guvernamentali și pe președinte rus, potrivit publicației de știri elvețiene BZ, a decolat de la Moscova la ora 10:27 și a aterizat la Basel la 18:39, ora locala, adică 19:39 ora Moscovei.

Avionul a survolat Rusia, Georgia și Turcia înainte de a merge spre sud peste Marea Mediterană, evitând spațiul aerian est-european. Avionul a zburat apoi de-a lungul coastei africane înainte de a călători spre nord prin Tunisia și, în cele din urmă, a traversat Franța și Elveția.

Franța și Elveția au dat avionului permisiunea de a zbura deasupra spațiului lor aerian

La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, Franța și Elveția și-au închis spațiul aerian pentru eronavele rusești, ca parte a sancțiunilor impuse împotriva țării care a invadat Ucraina. Potrivit Flightradar24, guvernele francez și elvețian au dat avionului permisiunea specială de a zbura deasupra spațiului lor aerian.

Acest zbor a primit o „autorizare diplomatică” atât din Franța, cât și din Elveția, astfel încât să poată prelua personalul diplomatic rus care reprezenta țara la Consiliul Europei de la Strasbourg, Franța, a declarat Ministerul francez pentru Europa și Afaceri Externe pentru BZ.

Retragerea Rusiei din Consiliul Europei

În martie, consiliul, care protejează drepturile omului în Europa, a votat în unanimitate expulzarea Rusiei din organizație după ce a fost membru timp de 26 de ani. În aceeași zi, guvernul rus și-a anunțat retragerea din consiliu.

"Retragerea Rusiei din Consiliul Europei înseamnă că chiar și străinii ale căror drepturi au fost încălcate de Kremlin nu pot depune un dosar împotriva Rusiei.", a declarat Natalia Prilutskaya, cercetător la Amnesty International, care se concentrează pe Rusia, pentru publicația germană Deutsche Welle.

După ce membrii personalului ruși au fost recuperați, avionul a zburat înapoi la Moscova într-o altă călătorie de nouă ore, reluându-și ruta.

Alte cazuri în care avioanele au fost nevoite să zboare mai multe ore din cauza restricțiilor

Aceasta nu este prima aeronavă forțată să zboare pe o rută mai lungă din cauza restricțiilor spațiului aerian din Rusia și Uniunea Europeană. În februarie, la scurt timp după invazie, compania aeriană rusă Aeroflot a zburat trei ore în plus între Moscova și Belgrad, Serbia, deoarece nu a putut zbura deasupra spațiului aerian al UE.

În martie, transportatorul finlandez Finnair a făcut un ocol peste Polul Nord când zbura între Helsinki și Tokyo pentru a evita spațiul aerian rusesc, adăugând patru ore călătoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel