O adevărată reformă în PSD Caraș-Severin. 12 primari independenți au trecut la social-democrați, în partid fiind așteptați și edili liberali
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O adevărată reformă în PSD Caraș-Severin. 12 primari independenți au trecut la social-democrați, în partid fiind așteptați și primari liberali  /  Sursă foto: Facebook Silviu Hurduzeu
O adevărată reformă în PSD Caraș-Severin. 12 primari independenți au trecut la social-democrați, în partid fiind așteptați și primari liberali / Sursă foto: Facebook Silviu Hurduzeu
În PSD Caraș-Severin au avut loc restructurări puternice prin aducerea în partid a unui număr important de primari independenți, dar și liberali. Scopul social-democraților este acela de a recâștiga președinția Consiliului Județean și Primăria Reșița.

PSD Caraș-Severin a înrolat într-o singură zi 12 primari de comună și are deja adeziuni pregătite pentru alți câțiva. Unii, chiar de la PNL!

„Sunt 12 adeziuni ale unor primari, în unanimitate au fost aprobate, începând de azi sunt membri PSD.”, a anunțat președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu. Senatorul Ion Mocioalcă a precizat că, înainte de a semna adeziunile la PSD, cu toții și-au căpătat statutul de independent. Asta după ce au fost excluși din partidele pe listele cărora au fost aleși. Pro România, respectiv PMP.

Primarii independenți Nicolae Beg (Marga), Victor Terteleacă (Iablanița), Sergiu Toma (Rusca Montană), Florin Curița (Dalboșeț), Ion Văcărescu (Goruia), Petru Furdui (Berzasca), Ioan Popovici (Păltiniș), Gheorghe Coilă (Buchin), Ion Țicheriu (Brebu), Vichente Suru (Bucoșnița), Ilie Hașcă (Topleț) și Ilie Canea (Lăpușnicel) sunt începând de astăzi social-democrați cu acte în regulă.

„De cuminți ce-au fost, pentru că au fost prezenți la toate ședințele PSD, au fost excluși, devenind independenți. Nu-și pierd mandatele de primari!”, a spus zâmbind Mocioalcă. Din sediul de pe „George Enescu” au mai transpirat niște informații. Gestul celor 12 ar putea fi urmat și de vreo 5 primari PNL, nemulțumiți că Romeo Dunca a început să facă legea în filiala cărășeană., scrie expressdebanat.

În plus, președintele Hurduzeu, senatorul Mocioalcă și ceilalți lideri județeni, cu girul Bucureștiului, dat chiar de prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu, prezent la Reșița, au început reconstrucția filialelor care au obținut rezultate mai slabe la alegerile locale și parlamentare sau unde era nevoie de suflu nou.

Sorin Grindeanu a fost prezent alături de colegii din județ

Astfel, Remus Rof, actualul primar al comunei Dognecea, a fost numit președinte interimar al organizației PSD Reșița. Gabriela Stuparu, fostul vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin, este noua șefă a femeilor social-democrate din Caraș-Severin. Cristi Bejeriță e noul lider al tinerilor pesediști. Ioan Spânu a revenit în PSD ca președinte al organizației de seniori. Fostul senator Ionuț Chisăliță a preluat funcția de secretar executiv, iar Luca Mălăiescu, liderul social-democrat de pe Valea Bistrei, e începând de astăzi secretar general.

Prim-vicepreședintele PSD, vicepremierul Sorin Grindeanu, a fost prezent în județ și și-a încurajat colegii pentru recâștigarea președinției județului.

„Trebuie să ne întoarcem la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, PSD trebuie să recâștige funcția de președinte!”, a afirmat Sorin Grindeanu. Astfel, social-democrații cărășeni pregătesc plecarea lui Nelu Popa de la Primăria Reșița. La pachet cu Romeo Dunca de la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel