Urmărește emisiunea live
Nutriţionistul Oana Ciuhureanu, variantă sănătoasă cu care înlocuiești pâinea
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pâine / Foto Pexels
Pâine / Foto Pexels
Nutriționistul Oana Ciuhureanu a dezvăluit câteva secrete pentru a lupta eficient cu kilogramele în plus.

„S-a văzut o creștere a obezității în ultimul timp. Problema e că stai în casă și de plictiseală mai mănânci ceva. Sportul, mersul până la muncă, urcatul scărilor nu mai există acum din cauza pandemiei. Acest lucru se vede. Multe persoane s-au afundat în mâncare”, a spus Oana Ciuhureanu.

„Baza oricărui regim alimentar este deficitul caloric. Când depășești deficitul caloric, nu ai cum să slăbești. Ceea ce mănânci trebuie să arzi. 1200 – 1400 de calorii ar trebui să mănânce un om pe zi. (...) Cantitatea e regula. Trebuie să se mănânce câte puțin din toate. Ai voie să mănânci cozonac. Dar e o diferență între a mânca un cozonac și o felie de cozonac. Cum spuneam, cantitatea e regula. Dacă ai voie zilnic să mănânci orice, nu te mai gândești că abia aștepți să termini dieta ca să poți mânca”, a mai spus Oana Ciuhureanu.

„Mămăliga este mai slab calorică decât pâinea. Aș combina mămăliga cu brânză și smântână, dar nu aș mai pune lângă și carne. Mămăliga se poate mânca și cu un iaurt grecesc, care are o cantitate mare de proteine”, a zis, sâmbătă seară, la Antena 3, Oana Ciuhureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel