Nutriționistul Mihaela Bilic: După 30 de ani de la Revoluție trăim cu aceeași frică
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nutriționistul Mihaela Bilic: După 30 de ani de la Revoluție trăim cu aceeași frică / Foto: Facebook Mihaela Bilic
Nutriționistul Mihaela Bilic: După 30 de ani de la Revoluție trăim cu aceeași frică / Foto: Facebook Mihaela Bilic
Mihaela Bilic a vorbit despre pregătirile românilor de sărbători.

Mihaela Bilic a vorbit despre risipa alimentară de Crăciun și de Revelion. Nutriţionistul susține că mulți români tind să cumpere mai multe alimente decât consumă.

„Panica cumpărăturilor de sărbători. După 30 de ani de la Revoluție trăim cu aceeași frică: dacă nu avem suficientă mâncare? După un sfert de secol de supermarket-uri cu rafturi pline, avem același principiu după care ne ghidăm: mai bine să prisosească, decât să nu ajungă. Cumpărăm mai mult decât avem nevoie, facem din alimentație o problemă, ne complicăm si exagerăm dpdv culinar, ca si cum toată existența noastră atârnă de o farfurie cu mâncare. Și întotdeauna e în plus, nu în minus!

Perioada următoare va fi doar despre mâncare: ce cumpărături facem, câți oaspeți avem la masă, care este meniul? Facem liste peste liste, umplem frigiderul și cămara ca să fim siguri că e suficient, că toată lumea va mânca pe săturate.

Mihaela Bilic: Nimeni nu face o tragedie din mâncare, în afară de noi

Cum calculăm porția corectă, de unde știm care e apetitul musafirilor, ce ne facem dacă rămâne masa goală?! Din postura de gazdă ai o frică, nu poți socoti doar 3 sarmale și o bucățică de carne de persoană, ce te faci dacă omul mai vrea o porție?

Culmea e că inversând rolurile, ca oaspete/invitat nu-mi amintesc să mă fi supărat vreodată pentru că s-au terminat sarmalele sau cozonacul la vreo sărbătoare- cel mult era semn ca au fost delicioase, deci foarte apreciate.

Nimeni nu face o tragedie din mâncare, în afară de noi, când ne luăm prea in serios rolul de gazde, când vrem sa demonstrăm prea mult, să-i copleșim pe invitați cu abundența de pe masa noastră”, a zis Mihaela Bilic, potrivit RomâniaTv.net.

Nutriționistul Mihaela Bilic: Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără ”cămășuță”

„Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără “cămășuță”. Tuturor ne plac șnițelul și pane-urile… cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.

Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pane. Avantajul este că, îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați. Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel