Nutriționistul Mihaela Bilic, despre fasolea verde: Niciun strop de grăsime
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Bucătărie
Bucătărie
Proaspătă, congelată sau în conservă, fasolea verde „ne colorează și umple farfuria indiferent de sezon”, precizează Mihaela Bilic.

„Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și nepericuloase sunt legumele pentru siluetă ca atunci când vorbim despre fasolea verde... sau galbenă. Niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea majoritar reprezentate de fibre (2,5g la 100g produs). Deci ce nutrienți primim atunci când mâncăm fasole verde? Apă în principal și fibre în special, un pic de vit. C și satisfacție maximă - pentru că nu e de colea să ai burta plină cu doar 25cal/100g. Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă și fibre. Însă trebuie să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate în grăsimi și proteine; cât despre energia pentru mișcare, ea vine din tot ce e bogat în carbohidrați/amidon, adică din făinoase și leguminoase (de ex. fasolea boabe)

Dar înapoi la fasolică noastră verde. Care este beneficiul ei?

Faptul că dă volum mâncării e garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție generoasă. Bineînteles că o putem consuma ca fel unic, însă să nu ne asteptăm să țină prea mult de foame. Ca să o "îmbogățim" putem adăuga un pic de unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan etc. Merge perfect cu usturoi și pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește.

Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (pe post de garnitură), fasolea verde ne colorează și ne umple farfuria indiferent de sezon. Profitați!", a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel