Nutriționistul Mihaela Bilic, despre combinația mămăligă - brânză – smântână. Ce trebuie să știi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mămăligă
Mămăligă
Combinația mămăligă - brânză – smântână a fost comentată de nutriționistul Mihaela Bilic.

„Simplitate - ce poate fi mai "curat" și mai gustos decât o bucată aurie de mămăligă, lângă un colț de brânză și o lingură de smântână? De la copii până la bunici, acest fel de mâncare satisface și foamea și pofta de ceva bun.

Apoi e vorba de consistența cremoasă, care are rolul de a produce plăcere dincolo de compoziția în nutrienți. Este un fel de confort food, ne face bine doar pentru că este moale.

Nu în ultimul rând brânză are triptofan, un precursor de serotonină care dă starea de bine la nivel cerebral. Iar asocierea dintre brânză și mămăligă (adică carbohidrați), favorizează și accelerează conversia triptofanului în serotonină. Și pentru că porumbul nu are gluten, mai primește o bilă albă.

Rămâne de hotărât dacă folosiți telemea sau brânză proaspătă - gusturile nu se discută. Eu le-am testat pe amândouă și câștigătoare a fost brânza sărată", a transmis pe Instagram nutriționistul Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel