Nutriționistul care a inventat dieta cu înghețată: Cum procedăm când dorim să mâncăm ceva dulce fără să ne îngrășăm
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Înghețată
Înghețată
Cum procedăm când dorim să mâncăm ceva dulce fără să ne îngrășăm? Un răspuns vine de la medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

„Când vine vorba de alimente tabu și slăbiciuni alimentare, dulciurile sunt pe primul loc. Poate pentru că orice cură de slăbire le interzice, iar noi presupunem că nu le putem consuma cu moderație. Așa că decidem să nu mâncam deloc, de frică să nu le mâncăm pe toate.

Însă orice sărbătoare este strâns legată de gustul dulce, nimeni nu visează să sărbătorească ceva cu carne la grătar și salată. Deci cum procedăm când dorim să ne satisfacem pofta de dulce fără să ne îngrășăm? "Cheltuind" tot bugetul caloric pe dulciuri! Este dezechilibrat? Cu siguranță, dar atâta vreme cât rămâne o excepție, nu e nicio problemă.

Dulcele meu preferat rămâne înghețata și pe vremea când eram medic rezident la Spitalul Municipal am inventat dieta cu înghețată: oricine poate slăbi mâncând exclusiv înghețată în "valoare" de 600-1000cal/zi. Așa că astăzi (n.r. luni) mi-am adus aminte de vremurile dulci și am sărbătorit Dragobetele cu o combinație delicioasă: profiterol cu înghețată și sos de ciocolată", a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel