Nutriționistul Bilic, despre carnea de porc: Culmea este că, prin gătit, grăsimea se topește
Nutriționistul Mihaela Bilic a precizat că există o mare diferență între bucățile de carne pe care alegem pentru consum.
„Lăsata secului cu... porc. De mâine începe Postul Crăciunului, deci va trebui, în principiu, să ne luăm "la revedere" de la toate produsele de origine animal și mai ales de la carne de porc. Nu puteam să încheiem acest proiect culinar fără să vorbim despre carnea de porc, al cărei apărător declarat sunt.
Chiar dacă nu pare, carnea de porc este o carne albă- alături de carne de pasăre și cea de vițel. Apoi porcul este un animal omnivor, de aceea grăsimea lui este mult mai puțin saturată față de grăsimea de vită sau de oaie (adică a rumegătoarelor). Cu siguranță e mare diferență între bucățile de carne pe care alegem pentru consum: mușchiulețul are doar 4% grăsime, în timp ce costițele și ceafa sunt împănate, au până la 15% grăsime. Deci nu tot porcul e gras! Culmea este că prin gătit grăsimea se topește și rămâne în cratiță, deci carnea preparată termic este mult mai slabă decât cea crudă.
Porcul a fost întotdeauna carnea de bază a românului, este gustoasă și fragedă. În plus porcul nu trebuie hrănit intensiv- el poate fi sacrificat la orice vârstă și la orice greutate și va fi bun din vârful urechilor până în vârful cozii.
Așa că până la Crăciun, când vom pune porcul la loc de cinste în meniul nostru, haideți să ne luăm la revedere cum se cuvine: o bucățică rumenită și gustoasă de carne de porc în cea mai românească și tradițională combinație- varză călită cu mărar din belșug și mămăliguță aurie aburindă", a transmis nutriționistul Mihaela Bilic pe Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News