Nutriționist, despre prietenele siluetei și sănătății. Recomandări importante în izolare
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o serie de precizări despre „prietenele siluetei și sănătății”.
Fructele de mare, potrivit nutriționistul Mihaela Bilic, reprezintă „o sursă excelentă de proteine de calitatea I (20-25%), cu puține grăsimi (sub 3%), vitamine din grupul B și minerale din abundență. Cârcotașii ar spune că au mult colesterol, dar sedentarismul crește colesterolul din sânge mai tare decât mâncarea. În plus, fructele de mare se află la baza lanțului trofic, ele se hrănesc cu alge și plancton, deci sunt pline de Omega 3. Apoi au calciu și fosfor pentru dinți și oase puternice, potasiu și magneziu pentru sistemul nervos, seleniu și zinc pentru imunitate și iod pentru un metabolism accelerat. Adăugați la asta proteine complete și puține calorii și veți vedea că fructele de mare sunt prietenele siluetei și sănătății".
„Aveți grijă să nu le gătiți prea tare/mult, au o carne fragile, iar temperatura ridicată duce la coagularea proteinelor, le întărește excesiv. Cât despre cantitate, nu vă faceți griji, dintr-o oală de scoici nu rămâi cu mare lucru, iar la creveții obosești/te plictisești de atâta curățat", a adăugat Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News