Numele lui Eminescu și Creangă, date unor săli din colegii din Spania
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Două săli de curs din colegiile „José María del Moral” și „Maternidad”, din provincia Ciudad Real, au primit numele unor mari clasici ai literaturii române: Ion Creangă și Mihai Eminescu. 

Ambasada României în Spania și Oficiul Consular de la Ciudad Real au celebrat Ziua Culturii Naționale, în municipiul Tomelloso, Castilla la Mancha, printr-un dublu eveniment organizat pe 17 ianuarie, la colegiile publice „José María del Moral” și „Maternidad”. Două săli de curs din aceste colegii au primit numele unor mari clasici ai literaturii și culturii române: Ion Creangă și Mihai Eminescu. În aceste săli de curs, profesoara Mihaela Angelescu predă Cursul LCCR copiilor români din provincia Ciudad Real.

O profundă încărcătură identitară

"Acest proiect s-a născut din dorința de a integra două repere ale literaturii noastre naționale în spațiul multicultural local și are, pentru elevii români și pentru comunitate în ansamblul ei, o profundă încărcătură identitară menită să transmită noilor generații bogăția noastră culturală și elementele definitorii ale spiritului românesc ce vibrează în fiecare dintre noi.

La manifestare au participat: directorul general al Institutului Limbii Române, Daiana Cuibus, primarul municipiului Tomelloso, Inmaculada Jiménez Serrano, consulul României la Ciudad Real, Florența Ciobotaru, Laviniu Enii, ministru consilier în cadrul Ambasadei României la Madrid, consiliera de cultură a Primăriei Tomelloso, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Provincial din Ciudad Real. Secvențe emoționante cu micuții elevi români din Tomelloso vor ajunge și la copiii din țară, grație corespondentului TVR în Spania, Oana Dobrescu” arată un comunicat al Ambasadei României la Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel