Numele Arenei Naţionale, scos la licitaţie. Care e preţul de pornire. Iniţiator: E o gaură neagră...
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Numele Arenei Naţionale ar putea fi schimbat, dacă va apărea un ofertant pentru acest lucru. 

Un proiect de lege îşi propune să atragă fonduri importante pentru cel mai mare stadion al ţării prin vânzarea numelui arenei.

Arena Națională este o gaură neagră. Pierderile sunt de milioane de euro. Ce ne-am propus noi este nu numai să închiriem numele stadionului, ci să găsim și un partener strategic. Ne dorim să aducem pe cineva care să poată trage arena în sus, să o scoată din situația actuală. Asta poate fi făcut doar de o companie mare, nu multe își permit să facă acest lucru

Am analizat mai multe arene din Europa, iar un punct de plecare ar fi de 10 milioane de lei pe an. O astfel de sumă ar duce la echilibrarea bugetului, ar face sustenabilă Arena Naţională.

Unde ne-am încadra noi, scenariul ideal, ar fi 15-20 de milioane de lei. La o astfel de sumă am stinge toate cheltuielile, am face şi profit. Dar realist, suntem undeva la 10-15 milioane, a declarat Florin Covaci, unul dintre iniţiatorii proiectului şi consilier general USR, pentru panorama.ro.

Cu o capacitate de 55.000 locuri, Arena Naţională a găzduit, până acum, o finală de Europa League, dar şi meciuri de la Campionatul European 2020. 200 de milioane de euro a costat construcţia arenei. 

Tribunele unui stadion din Olanda s-au prăbușit cu tot cu suporteri 

Tribunele unui stadion din Nijnegen, Olanda, s-au prăbușit la finalul unui meci de fotbal, în timp ce suporterii sărbătoreau victoria echipei lor, sărind în sus de pe scaune. Imaginile cu momentul au devenit virale în mediul online, scrie Realitatea.net.

Incidentul a avut loc duminică, la meciul dintre NEC Nijmegen și Vitesse Arnhem. Suporterii formaţiei oaspete sărbătoreau victoria, când tribuna în care se aflau s-a prăbuşit. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Autorităţile au început o investigaţie pentru stabili exact ce s-a întâmplat.

Tragedie la partida FC Universitatea 1948 - Universitatea Craiova. Un suporter a murit după ce a făcut infarct pe stadion

Un suporter al echipei FC Universitatea 1948 a murit pe 2 octombrie, după ce a făcut infarct pe stadion. El venise din Caraș-Severin pentru a-și susține echipa favorită. Polițiștii din Craiova au deschis un dosar penal în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel