Data publicării:

Numărul deceselor în urma atacului cu drone rusești asupra Odesei a crescut la 9

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Noi atacuri rusești asupra orașului Odesa. Cinci persoane au fost rănite, iar un muzeu de artă a fost avariat / Foto: Pixabay
Noi atacuri rusești asupra orașului Odesa. Cinci persoane au fost rănite, iar un muzeu de artă a fost avariat / Foto: Pixabay
„La locul atacului, corpul celei de-a 9-a persoane a fost găsit sub dărâmături,” a declarat Serviciul de Urgență al Ucrainei.

Numărul persoanelor ucise într-un atac cu drone sâmbătă în regiunea Odesa din sud-vestul Ucrainei a crescut la nouă, au anunțat autoritățile locale duminică.

"La locul atacului, corpul celei de-a noua persoane decedate a fost găsit sub dărâmături. Lucrările de salvare sunt în desfășurare," a declarat Serviciul de Urgență al Ucrainei pe Telegram, notează AA.

Sâmbătă, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a declarat că două persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite într-un atac cu drone în regiunile Odesa, Kharkiv și Sumy.

Indicând că una dintre drone a lovit o clădire rezidențială din Odesa și a distrus 18 apartamente, Zelenski a îndemnat partenerii țării sale să furnizeze Ucrainei mai multe sisteme de apărare antiaeriană.​​​​​​​

"Intrarea în bloc și cele 18 apartamente au fost distruse”, se menționa în prima parte a raportului.

Conform serviciului de presă al Departamentului Principal al Serviciului de Urgență al Statului din regiunea Odesa, sunt persoane sub dărâmături. Până la ora 07:00, au fost salvate 7 persoane rănite, iar trupurile a 2 decedați au fost găsite. Se desfășoară lucrări pentru analizarea dărâmăturilor și căutarea persoanelor. Psihologi lucrează la fața locului. Sunt implicați și experți canini în căutare. Punctul de încălzire este deschis.

Au fost mobilizate 20 de unități de echipament și 91 de pompieri din cadrul Serviciului de Urgență al Statului, iar lucrările se desfășoară în colaborare cu serviciile de intervenție.

Primăria Odesa a adăugat că rețelele de utilități și centrala termică au fost de asemenea afectate, iar casele din apropiere au fost deconectate de la încălzire. Potrivit lui Oleh Kiper, șeful OVA Odesa, o intrare a fost complet distrusă.

Printre victime se afla și o femeie însărcinată.

"Femeia însărcinată se află într-o stare moderată, încă trei persoane cu leziuni multiple sunt de asemenea internate, printre care o fată de 26 de ani este în stare gravă, celelalte două sunt în stare moderată. Medicii depun toate eforturile. Trei persoane, inclusiv un copil de trei ani, primesc îngrijiri la fața locului", a declarat oficialul local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel