Număr record de rapoarte OZN în ultimii 2 ani. Senatorii americani spun că „trebuie făcut mai mult“ pentru colectarea și analiza datelor / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Numărul de rapoarte trimise la Pentagon în ultimii doi ani este mai mare decât numărul de rapoarte procesat în ultimii 17 ani.

Un nou raport adresat Congresului spune că grupul de lucru al Pentagonului pentru OZN, cunoscut sub numele de Fenomene Aeriene Neidentificate, sau UAP, a procesat mai multe rapoarte în ultimii doi ani decât a procesat în ultimii 17 ani, conform Science Alert.

Raportul neclasificat a fost emis săptămâna aceasta de către Biroul Directorului de Informații Naționale, sau ODNI, în colaborare cu Biroul de Rezolvare a Anomaliilor în Toate Domeniile al Departamentului Apărării, sau AARO. Biroul a fost creat prin mandat al Congresului, iar raportul din această săptămână servește ca o actualizare a unei evaluări preliminare a rapoartelor UAP ale Pentagonului emise în 2021.

Evaluarea a spus că au existat 144 de rapoarte referitoare la anomalii aeriene observate de membrii serviciului militar între 2004 și 2021.

„Au fost 247 de rapoarte noi și alte 119 care au fost fie descoperite, fie raportate după perioada de timp a evaluării preliminare”, precizează raportul.

Autorii raportului spun că această creștere a ratei de raportare „se datorează parțial unei mai bune înțelegeri a posibilelor amenințări pe care le poate reprezenta UAP, parțial siguranței pericolelor de zbor și parțial datorită stigmatizării reduse din jurul raportării UAP”.

Oricum, oficialii militari și de informații din SUA spun că văd creșterea ca pe un lucru bun.

„Această raportare sporită oferă mai multe oportunități de a aplica analize riguroase și de a rezolva evenimente”, se mai arată în raport.

Pat Ryder, secretarul de presă al Pentagonului, a considerat problema anomaliilor aeriene drept o problemă de securitate națională.

„Siguranța personalului nostru, bazele și instalațiile noastre și protecția securității operațiunilor americane pe uscat, pe cer, pe mări și spațiu sunt primordiale”, a spus Ryder într-un comunicat.

„Luăm în serios rapoartele privind incursiunile în spațiul nostru, terestre, maritime sau aeriene și le examinăm pe fiecare”, a adăugat el.

Congresul a cerut mai mult implicare

Membrii Congresului au lăudat raportul, dar au cerut și mai multă transparență.

Senatorul Marco Rubio, R-Fla., a spus că „trebuie făcut mai mult pentru a utiliza senzorii existenți în colectarea și analiza mai multor date despre UAP”, în timp ce senatorul Mark Warner, deputat în Virginia, a spus că așteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării „pe măsură ce lucrăm pentru a concentra resursele asupra rapoartelor UAP care rămân necaracterizate și neatribuite”.

Versiunea neclasificată a raportului nu include detalii despre niciun caz. Astfel de detalii sunt furnizate numai în raportul clasificat către Congres. Dar versiunea neclasificată oferă o defalcare a observărilor nou identificate:

- 26 au fost caracterizate ca fiind cauzate de drone sau dispozitive asemănătoare dronei.

- 163 au fost caracterizate ca fiind cauzate de baloane sau obiecte similare.

- 6 au fost atribuite confuziei, cum ar fi păsările, evenimentele meteorologice, pungi de plastic sau alte resturi din aer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel