Nuclearelectrica. General Nuclear Power Corporation, selectată pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Compania chineză General Nuclear Power Corporation a fost selectată de către Nuclearelectrica pentru a avea acces la camera de date a proiectului reactoarelor 3 si 4 de la Cernavodă, a anunțat Daniela Lulache, directorul general al companiei.

Procesul de selectie a durat doar două săptămâni, compania chineză fiind singura care a depus documentația necesară, informează hotnews.ro. Potrivit calendarului de selectare a investitorilor, compania chineză va avea acces la date, după care va trebui încheiat un memorandum de înțelegere.

CGNP are 11 unităţi nucleare în exploatare cu o putere totală instalată de 11.620 MW şi are în construcţie încă 13 unităţi de aproape 15.000 MW. Cifra de afaceri a companiei chinezeşti este de 4,25 miliarde de euro.

Citește și: Constantin Niță: Candu Energy și China Nuclear Power Engineering au semnat acordul pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Calendarul se finalizeaza cu momentul demarării negocierilor dintre Comisia de Negociere și Investitorul Selectat cu privire la Actul Constitutiv și Acordul Investitorilor pentru Societatea de Proiect. Aceste negocieri ar trebui demarate pe 26 noiembrie. Negocierile se pot finaliza ori cu inființarea unei noi companii de proiect, ori cu renunțarea din partea companiei chineze la orice implicare în proiectul Reactoarelor 3 si 4, informează sursa citată.

Statul român va ceda  companiei interesate 51% din proiect, dar va păstra, alături de Nuclearelectrica, cel puţin 30% din acţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel