Nu vă grăbiți să puneți șosetele în mașina de spălat: țineți-le în acest lichid și vor fi albe ca zăpada
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 26 aug 2022, 12:13
WhatsApp
Nu vă grăbiți să puneți șosetele în mașina de spălat -  țineți-le în acest lichid și vor fi albe ca zăpada. Sursa - Pexels
Nu vă grăbiți să puneți șosetele în mașina de spălat - țineți-le în acest lichid și vor fi albe ca zăpada. Sursa - Pexels
Șosetele albe arată bine și sunt perfecte de purtat în zilele caniculare.

Cu toate acestea, lucrurile albe au un dezavantaj semnificativ: murdăria pe un obiect alb atrage instantaneu privirea.

Drept urmare, astfel de articole din garderobă trebuie spălate foarte des. Mizeria este îndepărtată, însă șosetele nu mai sunt atât de albe.

Prin urmare, nu vă grăbiți să aruncați lucrurile albe în cuva mașinii de spălat. Dacă doriți nu doar să vă curățați șosetele, ci și să le restabiliți culoarea albă perfectă, atunci nu puteți face asta fără o procedură preliminară.

Cum se curăță ușor orice pieptene: trucuri de îngrijire a accesoriilor de păr, dezvăluite de hair-styliști

Înainte de a spăla lucrurile albe, acestea trebuie puse la înmuiat în apă cu acid boric. Una sau două linguri din acest remediu sunt suficiente pentru un lighean cu apă curată.

Se recomandă ca șosetele albe murdare să stea în amestec aproximativ două ore. Și abia după finalizarea acestei proceduri, puteți începe spălarea. La final, șosetele vor fi curate și albe ca zăpada.

 

BONUS. Elimină mirosul neplăcut din papucii de cameră: folosește aceste ingrediente pentru rezultate uimitoare 

 

Cum să eliminați rapid și ușor un miros neplăcut din papucii de cameră, folosind mijloace improvizate.

Uneori, papucii de cameră nu mai pot fi folosiți din cauza mirosului urât. Dar există mai multe modalități de a scăpa de această problemă neplăcută.

Cărbunele activ absoarbe bine umezeala și diverse arome. Luați două șosete vechi sau pungi de pânză, puneți câte 7-8  pastile de cărbune în fiecare, legați-le și lăsați-le în papuci peste noapte. Scoate cărbunele activ dimineața și bucurați-vă de rezultat.

Praf de copt. Pentru a elimina mirosul neplăcut din papucii de cameră, utilizați bicarbonat obișnuit, care este indispensabil în viața de zi cu zi. Se toarnă pudra în interiorul papucilor și se lasă câteva ore sau peste noapte. Apoi scuturați bicarbonatul de sodiu și îndepărtați reziduurile cu un aspirator.

Cum să elimini o pată de ulei de pe haine, în 10 minute, fără spălare: un mod simplu și eficient

Peroxid de hidrogen sau oțet. Pentru a efectua procedura, înmuiați un tampon de bumbac în oricare dintre aceste soluții și ștergeți interiorul papucilor. Oțetul și peroxidul luptă eficient împotriva ciupercilor și, de asemenea, neutralizează bacteriile care sunt sursa de mirosuri neplăcute. Dacă rămâne o anumită aromă, prelucrați din nou papucii. Trebuie să aveți grijă atunci când utilizați această metodă, deoarece ambele soluții pot afecta suprafața delicată a pantofului.

Nu vă grăbiți să aruncați prosoapele de bucătărie: în 3 minute vor fi curate și vor mirosi frumos

Ceai sau cafea. Puneți pliculețe de ceai în pantofi sau presărați câteva frunze în fiecare papuc. Lăsați să acționeze peste noapte. Ceaiul absoarbe toate mirosurile neplăcute și are, de asemenea, propria sa aromă delicată, care va satura interiorul papucilor tăi.

Și cafeaua ajută la eliminarea mirosului neplăcut. Turnați cafea măcinată în fiecare papuc, iar după câteva ore, adunați cafeaua cu un aspirator.

 

Cum să speli papucii în mașina de spălat, astfel încât să nu aibă miros

 

Înainte de a pune papucii în cuva mașinii de spălat, trebuie să-i inspectați pentru tălpi deteriorate și elemente rupte. Dacă pantofii sunt în ordine, puneți-i într-o pungă specială de rufe (o puteți înlocui cu o față de pernă). Turnați detergent sub formă de gel, deoarece cel sub formă de pulbere nu se clătește bine. Setați modul delicat, opriți funcția de centrifugare, setați viteza minimă și începeți spălarea.

După terminarea ciclului de spălat, scoateți papucii și uscați-i bine. Pentru a absorbi rapid umezeala, umpleți fiecare papuc cu hârtie. Apoi uscați papucii la temperatura camerei sau în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?