Nu te-ai prezentat la rapel până acum? Anunțul lui Gheorghiță
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Gheorghiță a explicat situația
Gheorghiță a explicat situația
Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a explicat ce se întâmplă în cazul neprezentării la rapel.

„Aș menționa și aș nuanța că încă nu s-au prezentat nu înseamnă că nu se vor prezenta în perioada următoare. Noi am prezentat datele totale din această perioadă, nu am la acest moment datele pe săptămâni cu momentul în care a fost identificată și diagnosticată fiecare persoană.

Deci este posibil ca unii să se afle încă în primele zile a evoluției infecției sau în prima parte de la rezolvarea infecției. Alții pot să decidă să amâne mai mult de două-patru săptămâni de la finalizarea episodului infecțios până la a se administra doza de rapel, însă din punct de vedere medical aș putea spune că dacă avem prima doză efectuată și ulterior suntem diagnosticați cu infecție SARS-CoV-2, această infecție are un efect de booster, stimulare a răspunsului imun”, a transmis Gheorghiță.

Recomandarea rămâne să se respecte intervalul oferit de producător

„Recomandarea este, la acest moment, cât se poate de clar, de efectuare și a celei de-a doua doze, după un interval care să respecte bineînțeles datele pe care noi le avem disponibile: 42 de zile pentru vaccinul produs de Pfizer, aproximativ 35 de zile pentru vaccinul produs de compania Moderna și până la 12 săptămâni pentru vaccinul produs de compania AstraZeneca.

Dar, și după această perioadă se poate efectua cea de-a doua doză, nu trebuie să limităm accesul persoanelor la vaccinare”, a conchis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel