”Nu știu cum să mă transform în celălalt părinte”. Mădălina Crețan, soția lui Nosfe: Îmi este în continuare îngrozitor de greu - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto Facebook
foto Facebook
Mădălina Crețan, soția lui Nosfe, a vorbit deschis despre rolul de mamă, după tragedia care a lăsat-o singurul părinte din familie. 

”Noțiunea de părinte singur, pentru mine, e împărțită în mai multe categorii: Cei care cred că sunt singuri, cei care sunt singuri cu adevărat, cei care sunt într-un cuplu, dar, de fapt, tot singuri. Mai sunt și cei care sunt 50% singuri... eu cred că sunt 50% singură. E foarte adevărat că nu mă limitez la cei doi părinți și mă duc către societate, cu referiri la bunici, profesori, unchi, mătuși ș.a.m.d. Atunci, părerea mea despre singurătatea în a-ți crește copilul este să asculți mult, ca la sfârșit decizia să o iei în funcție de ceea ce simți. Eu nu m-am regăsit cu ajutorul de specialitate în ceea ce privește problemele pe care le avem în viață. Mi s-a dovedit în această perioadă, de când soțul meu a decis să părăsească această lume, că ajutorul unui specialist a contat extraordinar. Atunci, am ales să ascult un specialist, să mă ghidez într-o direcție constructivă” a spus Mădălina Crețan. 

Ea a afirmat ”îmi este în continuare îngrozitor de greu, mai ales când trebuie să iau o decizie”. ”În mod evident, decizia o iei singur, ca și părinte, chiar dacă primești sfaturi, asculți și vorbești și-mi este extraordinar de greu pentru că lipsa tatălui există, ea este acolo și atunci îmi este foarte greu pentru că nu știu cum să mă transform în celălalt părinte” a mai spus Mădălina. 

”Se merge pe ideea de transformare din ceea ce ești în ceea ce ar trebui să fii pentru copilul pe care-l ai, dar această transformare implică mai multe tipuri de elemente care converg în a crea un climat armonios în interiorul familiei rămase, dar și de a crea o formă de autoritate nouă” a intervenit psihologul Radu Leca. 

Întrebată despre autoritatea parentală, Mădălina Crețan a mărturisit că și-ar fi dorit ca autoritatea să fie la soțul său, dar acesta nu a reușit să o facă, fiind foarte blând, astfel că autoritatea a trebuit să fie ea. Însă, acum, lucrurile s-au schimbat: ”Trebuie să mă impun cu mult mai multă grijă”. ”Recunosc că am ales cumva să comunic mult mai mult și să mă bazez pe puterea de înțelegere a copilului meu” mărturisește ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel