Data publicării:

Nu scăpăm de Nehammer! Cancelarul Austriei care refuză intrarea României în Schengen, însărcinat cu formarea unui nou guvern

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Karl Nehammer a primit din partea președintelui Austriei mandatul de a forma un nou guvern, în ciuda faptului că partidul său a ieșit în spatele extremei drepte la alegerile legislative.

CITEȘTE ȘI               -            Datele oficiale din Austria care reduc la tăcere retorica lui Nehammer împotriva României. Ministrul Karner confirmă eficiența luptei împotriva migrației

Președintele Austriei Alexander Van der Bellen i-a oferit cancelarului în exercițiu Karl Nehammer mandatul de a forma următorul guvern al Vienei, după ce toate celelalte partide au refuzat să intre într-o coaliție cu extrema dreaptă, scrie POLITICO.

Nehammer, al cărui Partid Popular austriac (ÖVP) de centru-dreapta s-a clasat pe locul al doilea după Partidul Libertății (FPÖ) de extremă-dreapta la alegerile parlamentare din septembrie, este de așteptat să guverneze împreună cu social-democrații (SPÖ), dar Van der Bellen a subliniat că cei doi ar trebui să găsească un al treilea partener pentru a forma o majoritate puternică.

„Alegerile nu sunt o cursă în care primul câștigă. Dacă un partid vrea să guverneze singur, are nevoie de mai mult de 50%... În caz contrar, trebuie să-i convingă pe posibilii parteneri și pe președinte”, a subliniat Van der Bellen în anunțul său de marți.

După alegeri, FPÖ anti-migranți și pro-rus părea să fie într-o poziție sigură pentru a conduce următorul guvern, dar toate celelalte partide au respins ideea unui Cabinet condus de liderul partidului Herbert Kickl.

„Herbert Kickl nu a putut găsi un partener de coaliție care să-l facă cancelar”, a spus Van der Bellen.

ÖVP și SPÖ împreună ar putea avea o majoritate fragilă în Parlament, dar și-ar putea uni forțele cu partidul liberal NEOS sau Verzii. Verzii l-au susținut pe Nehammer, care a preluat funcția de cancelar în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel