”Nu putem să ne împrumutăm la nesfârșit ca să facem chefuri, că ne vom trezi la un moment dat și ne va durea foarte tare capul”. Avertismentul din Maramureș despre banii din 2024
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Radu Trufan, vicepreședintele CJ Maramureș, atrage atenția cu privire la creșterile bugetare pentru 2024, în contextul unui final de an aflat sub umbrela austerității.

Vicepreședintele Consiliului Local Maramureș, Radu Trufan, a afirmat la Realitatea Plus că deși sunt bune majorările salariale sau de pensii, cifrele pe care le vehiculează autoritățile la nivel național par să fie departe de adevăr.

”Sunt foarte bune majorările salariale, sunt foarte bune majorările de pensii, aici trebuie făcute diferențe între pensiile pe contributivitate și cele speciale, dar este o altă discuție, sperăm să nu intre în plată pensiile pentru aleșii locali, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

Ideea este că noi am traversat aceste ultime două luni cu o ordonanță a austerității, cu toții o știm, și atunci, mă miră oarecum cifrele optimiste, văd creșteri de bugete de zeci de procente, cum se pot explica aceste creșteri, această previzionare pentru bugetul de anul viitor, când anul acesta nu am reușit să performăm, să ne ducem bugetul la bun sfârșit și a trebuit să facem reduceri de cheltuieli, la investiții s.a.m.d.

Pe de altă parte, este ca într-o familie, nu putem să ne împrumutăm la nesfârșit ca să facem chefuri, că ne vom trezi la un moment dat și ne va durea foarte tare capul”, a declarat vicepreședintele CJ Maramureș, care este în același timp și președintele USR Maramureș.

FOTO: Facebook @ Radu Trufan

Mai mult decât atât, Radu Trufan a subliniat că banii pe care statul îi împrumută pot fi utilizați pentru lucruri cu adevărat importante și de utilitate publică.

”Putem să ne împrumutăm, și aici suntem cu toți, de acord, să ducem banii în investiții. Poate facem autostrada aceea care traversează Carpații și ajutăm și mediul antreprenorial”, a mai spus vicepreședintele CJ Maramureș.

Citește și:  ”Nu cred că ne vor lăsa să ne prăbușim”. De unde vom avea bani de pensii în 2024. Bogdan Chirieac: Dacă atunci se umplea Piața Victoriei, poate că lucrurile stăteau altfel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel