”Nu pot să refuz dragostea cuiva dacă are o mașină mai de lux”, spune ÎPS Teodosie. E alături de protestari: Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, le transmite parlamentarilor să nu-i ”extermine” pe români. 

”Dacă li se ia oamenilor și dreptul la muncă... Eu cred că aceasta nu e în regulă. Cu certificat... În ce constă certificatul, să se vaccineze, nu? Mai marii politici au spus că nu trebuie să fie vaccinul obligatoriu. Chiar președintele a spus. Acum de ce se întorc? Ce spui, trebuie să-ți asumi”, spune Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, conform Mediafax. 

”Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu?”

El spune, întrebat dacă este alături de protestatarii de la Parlament, că este ”alături de principii, iar dreptul la muncă este dat de Dumnezeu”.

”Nu că sunt alături (de protestatarii de la Parlament - n.r.). Eu sunt alături de principii. Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu? Sper ca parlamentarii să aibă această înțelepciune, că-și asumă un păcat foarte greu. Va atârna greu acest păcat dacă opresc oamenii să muncească, dacă îi extermină pe români, cum au fost atât de păgubiți și de amendați românii. După ce că sunt săraci, li se ia și bruma pe care o mai au prin aceste amenzi. Nu ar trebui să se dea amenzi”, afirmă ÎPS Teodosie.

Fără motive de distanțare la slujba de Crăciun, spune ÎPS Teodosie 

Arhiepiscopul Tomisului spune, despre slujba de Crăciun, că nu există motive de distanțare.

”Nu avem motive de distanțare. Nu am înțeles de ce s-a prelungit starea de alertă, pentru că nu se justifică”, spune Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie.

El spune că preoții nu slujesc cu mască. ”Noi nu slujim cu mască. Nu am spus la nimeni să nu poarte mască. Fiecare poartă cum vrea. Noi nu cenzurăm în biserică”, adaugă ÎPS Teodosie.

Nu se vaccinează. ”Am făcut testul acela”

”M-a chemat dl. prefect. M-am bucurat că m-a chemat. Am făcut testul acela. Am văzut că s-au mai relaxat și nu mai sunt așa categorici cu vaccinul, care nici nu prea are o logică.”, susține ÎPS Teodosie.

Despre mașinile de lux ale preoților. Nu pot să refuz dragostea cuiva

El a fost întrebat și de imaginile din spațiul public în care preoții circulă cu autoturisme de lux. ”Merg, dar nu cu ale mele. Nu pot să refuz dragostea cuiva dacă are o mașină mai de lux și vrea să mă ducă să facă o donație sau să văd un teren pe care vrea să mi-l dea. Nu sunt absult, că nu e interzis... Mașinile de lux sunt pentru oameni, nu pentru îngeri. Eu nu am mașină și nu prefer nimic. Eu nu fac diferență între Mercedes și Trabant. Unor preoți chiar enoriașii le fac cadou”, precizează Arhiepiscopul Tomisului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel