"Nu ne ajutăm pe noi, dar îi ajutăm pe alții". Ana, soția lui Radu Sîrbu de la O-Zone: Nu răspândiți mai multă ură decât este deja!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Instagram sianna.official
Sursa foto: Instagram sianna.official
Ana, soția lui Radu Sîrbu, fost membru O-Zone, a transmis un mesaj prin care le cere oamenilor să pună capăt sentimentelor de ură care au înflorit în ultima perioadă de partea celor care îi critică pe românii care îi ajută pe refugiați.

Frica cea mai mare a cetățenilor de peste Prut este ca războiul pornit de Putin să nu ajungă și pe teritoriul lor. Ana Sîrbu, deși acum locuiește în România, se gândește la familia și rudele sale din Republica Moldova.

"Ăsta nu este un război al rușilor"

”Avem acolo (n.r. în Republica Moldova) și părinții lui Radu, veri, multe rude. Exact ca și aici, sunt panicați, încearcă să ajute în momentul acesta. Știu foarte bine că ăsta nu este un război al rușilor. Oamenii ies în stradă, dar sunt arestați inclusiv copiii care protestează în Rusia. Este un haos ce se întâmplă acolo. Până și poporul luptă pentru aceeași cauză. Dar, în aceste momente, jocurile sunt cam mari și nu putem să hotărâm nimic. Decât să ajutăm și să sperăm că, undeva, la un moment dat, o să existe un pic de luciditate și se vor schimba regulile. Pentru moment, ai noștri (n.r. locuitorii din Republica Moldova) sunt doar speriați și încearcă să ajute. Exact cum facem și noi. Uite, și astăzi am fost să donez lucruri necesare pentru refugiați”, a spus Ana.

"Nu răspândiți mai multă ură decât este deja'"

Artista a transmis și un mesaj în care îi îndeamnă pe oameni să fie mai buni, să renunțe la ură, pentru că s-ar putea să primească același lucru, când se vor afla, poate, într-un moment la fel de greu.

”Dacă aș putea să vorbesc cu cei de acolo, din Rusia, aș face-o. Dar nu pot. Din păcate li s-a închis Instagram, Facebook… Li s-a închis orice acces la media. Oamenii ăia au mâinile goale, nu au cu ce să lupte. Chiar dacă sunt împotriva acestui război. Mă deranjează acum că începem și noi să ne urâm unii pe alții. S-au făcut două tabere: cei care ajută și cei care sunt contra. Că, vezi Doamne, nu ne ajutăm pe noi, dar îi ajutăm pe alții. Mi se pare că acum arătăm și noi ce suntem și cine suntem. Și, dacă ne întoarcem cu fundul, să nu ne așteptăm să primim și noi la fel. Războiul nu este contra Rusiei, ci contra lui Putin. Și, acum, dacă băgăm mai multă apă la moară și facem ură… Oameni ruși sunt peste tot, cum suntem și noi românii în Italia, și în Franța, și în Spania. Dar nu sunt ei vinovați. Nu răspândiți mai multă ură decât este deja!”, a mai spus Ana Sîrbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel