„Nu mergeți la aeroport“. Talibanii avertizează asupra unui iminent atac al Statului Islamic la Kabul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
„Nu mergeți la aeroport“. Talibanii avertizează asupra unui iminent atac al Statului Islamic la Kabul  /  Foto ilustrativ: Forțele Aeriene Române
„Nu mergeți la aeroport“. Talibanii avertizează asupra unui iminent atac al Statului Islamic la Kabul / Foto ilustrativ: Forțele Aeriene Române
Din cauza unui iminent atac, talibanii le recomandă oamenilor din Kabul să nu meargă la aeroport.

Statele Unite au avertizat sâmbătă despre o ameninţare "specifică şi credibilă" în apropierea aeroportului din Kabul şi au cerut cetăţenilor americani să părăsească zona, la două zile după un atac produs în acelaşi loc, soldat cu peste 100 de morţi, transmite duminică Agerpres, citând AFP.

"Ca urmare a unei ameninţări specifice şi credibile, toţi cetăţenii SUA din vecinătatea aeroportului Kabul (...) ar trebui să părăsească zona cât mai curând posibil", a transmis într-un mesaj ambasada SUA la Kabul (citește AICI).

Talibanii spun că un nou atac ISIL este „foarte probabil”

Charlotte Bellis de la Al Jazeera, prezentă de Kabul, a declarat că amenințarea ISIL rămâne „foarte mare”.

„Ni se spune că un atac ISIL este foarte probabil”, a spus Bellis.

„Foarte mulți aomeni au spus că nu vor mai merge la aeroport”, a adăugat ea.

Talibanii sunt deosebit de îngrijorați de intrarea sudică a aeroportului, care este intrarea principală , precum și de colțul nord-vestic al aeroportului, a spus Bellis.

„Talibanii au spus că sunt extrem de îngrijorați de această amenințare ISIL. Au împins oamenii înapoi, au pussârmă ghimpată pe drum pentru a încerca să oprească pe oricine să se apropie și să încerce să disperseze mulțimea.”,  a mai spus Charlotte Bellis.

„Mult mai puține zboruri” către și de la aeroportul din Kabul

Există „mult mai puține zboruri” care vin sau pleacă de la aeroportul din Kabul, potrivit lui Charlotte Bellis, de la Al Jazeera, care raportează din Kabul.

"În această dimineață ... nu a existat nici măcar un singur avion american la sol pe aeroportul din Kabul și au fost mult mai puține în aer decât ieri", a mai spus Bellis, adăugând că oamenii „încă încearcă” să evacueze.

Ea a adăugat că sute de oameni au încercat să urce în autobuze în această dimineață în ceea ce a devenit cea mai recentă „strategie” pentru încercarea de evacuare, potrivit AlJazeera.

Atac cu dronă în Afganistan. Pentagonul anunță că a ucis 'două ținte importante' ale Statului Islamic

Pentagonul a anunţat sâmbătă că două ţinte importante ale grupării Stat Islamic (SI) au fost ucise şi încă una rănită în atacul cu dronă efectuat vineri de armata americană în Afganistan, fără alte precizări, transmite AFP.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a refuzat de asemenea să precizeze dacă islamiştii grupării Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K) care au reprezentat aceste ţine au fost implicaţi în atacul comis joi în zona aeroportului din Kabul, soldat conform surselor locale cu peste 170 de morţi, inclusiv 13 militari americani, atac revendicat de respectiva grupare.

Este vorba despre organizatori şi operatori ai ISIS-K, este deja un motiv suficient, a răspuns el la o conferinţă de presă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel