Nu mai pune magneți pe frigider: avertismentul specialiștilor. Poți rămâne fără aparatul electrocasnic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu mai puneți magneți pe frigider -  avertismentul specialiștilor. Poți rămâne fără aparatul electrocasnic. Sursa - Pexels
Nu mai puneți magneți pe frigider - avertismentul specialiștilor. Poți rămâne fără aparatul electrocasnic. Sursa - Pexels
Un magnet obișnuit te poate lăsa fără frigider.

În multe familii, magneții de frigider sunt o parte integrantă a decorului bucătăriei. Unii magneți sunt aduși din călătorii, unii sunt primiți în dar, iar alții sunt - poze cu cei dragi.

Dar puțini oameni știu că magneții obișnuiți pot dăuna tehnologiei.  În frigiderele mai vechi, nu este asigurată protecția suplimentară. Ca urmare, elementele magnetice formează în jurul lor un câmp magnetic, care, prin acțiunea sa, este îndreptat spre mijlocul frigiderului, unde sunt păstrate alimentele.

Răzătoarea s-a tocit? Iată cum o poți ascuți: trei moduri eficiente  

Nu trebuie să vă faceți griji pentru frigiderele moderne. Aceste aparate sunt protejate de o astfel de amenințare. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți să nu puneți prea mulți magneți pe frigider.

Frigiderul își schimbă culoarea în locul unde a fost pus magnetul, iar în jurul magnetului apare o nuanță galbenă. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă să schimbați mai des poziția magnetului și să spălați ușa. Acest lucru trebuie făcut cu atenție, prevenind apariția zgârieturilor.

Unii bucătari pun o coajă de banană bio în oala cu carne: iată explicația pentru o delicatesă rafinată

De asemenea, se recomandă să agățați pe ușa frigiderului magneți ușori, cum ar fi niște foi pe care să vă notați lista cumpărăturilor.

 

BONUS. Bucătăria va străluci în 5 minute: un truc simplu care te scapă de multă muncă

 

Curățarea bucătăriei este o sarcină dificilă. Cea mai neplăcută etapă a procedurii este îndepărtarea depunerilor de grăsime de pe suprafețe.

Un strat de grăsime rămâne pe aragaz, pe blat, pe dulapuri și pe aparatele de uz casnic. Acestea sunt consecințele prăjirii alimentelor în tigaie: picăturile de ulei  fierbinte se împrăștie în toate direcțiile.

Orice gospodine știe cât de dificil este să îndepărtezi placa de grăsime.  Ca urmare, curățarea bucătăriei poate dura câteva ore.


Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider: lista completă

Cu toate acestea, gospodinele cu experiență au învățat să accelereze procedura de curățenie. Pentru a face acest lucru, ele folosesc o soluție pe care o pot pregăti chiar acasă.

Trebuie să utilizați un amestec format din ingrediente simple, ieftine și sigure. Pregătirea unui astfel de remediu este foarte ușor: doar amestecați uleiul vegetal și bicarbonatul de sodiu.

Veți obține o pastă, care trebuie aplicată pe suprafețele contaminate. Așteptați cinci minute. După aceea, doar ștergeți blatul și aragazul cu o cârpă, înmuiată în apă cu săpun. Ca urmare, chiar și grăsimea veche va fi îndepărtată.

Gospodinele ard frunze de dafin în casă: vei fi surprins când vei afla de ce

Frunza de dafin este folosită în bucătărie, pentru preparea bucatelor și a conservelor. De asemenea, frunzele de dafin se folosesc și pentru eliminarea insectelor din cutiile în care sunt depozitate cerealele și făina.

Frunzele de dafin mai au și alte proprietăți miraculoase, pe care doar puțini le cunosc. Unele gospodine dau foc unei frunze de dafin.

Aroma care se eliberează, împreună cu fumul produs de arderea unei frunze de dafin, combate mirosul de umezeală și de mucegai, inclusiv și mirosurile neplăcute din baie.

Farfurii curate și strălucitoare, ca la restaurant: prepară o soluție din ingrediente accesibile și ieftine

Pe lângă mirosul de prospețime, fumul frunzei de dafin are și un efect calmant. Inspirând aroma fumului de frunze de dafin, puteți ameliora stresul. 

Efectul fumului de dafin, după o zi grea de muncă, este mult mai benefic decât alcoolul. Este suficient să faci asta de două ori pe săptămână și vei observa un aflux de forță, iar problemele nu vor mai părea atât de mari.

Scapă, rapid, de mucegaiul de pe pereții casei: patru sfaturi eficiente, ca să-l elimini pentru totdeauna

În plus, făcând acest lucru toamnă, puteți conta pe un efect de vindecare. Aroma frunzei de dafin are un efect benefic asupra sistemului imunitar, mai ales dacă cineva din casă este răcit.  

Și, desigur, fumul frunzei de dafin va speria insectele nepoftite: gândacii, muștele și, odată cu ele, și o mulțime de bacterii patogene.

 

BONUS. Curăță blatul de bucătărie cu această metodă și va fi ca nou

 

Curățenia în bucătărie este o preocupare a gospodinelor, care fac

mereu ordine în cea mai importantă cameră din casă.

Blatul mesei de bucătărie atrage privirile prin strălucirea sa. Pentru ca să-l mențină mereu curat, gospodinele îl șterg cu un instrument special. 

Pentru a face acest lucru, nu ai nevoie de detergenți speciali. În același timp, blatul nu poate fi curățat cu compuși abrazivi. Într-adevăr, într-un an suprafața își va pierde strălucirea și culoarea. 

Gelurile obișnuite nu dau un rezultat bun, așa că gospodinele pricepute folosesc experiența și ingeniozitatea pentru a crea un remediu eficient. 

Înfășurați tacâmurile în staniol: vor fi mai strălucitoare și mai curate. Încercați metoda și nu veți regreta

Pentru a pregăti compoziția activă, utilizați un produs de curățat geamurile și un detergent de vase. Pentru fiecare 100 ml de produs, se adaugă o lingură de oțet (6%). 

Ingredientele se amestecă, se toarnă într-o sticlă și se pulverizează pe blat. Lăsați 3-5 minute și apoi ștergeți cu o cârpă curată. 

Cu acest produs, puteți spăla nu doar blaturile, ci și fațadele și dulapurile bucătăriei. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel