Nu mai aruncați saramura din borcanul cu castraveți: patru moduri originale în care o puteți folosi în bucătărie
Saramura de castraveți este cunoscută ca un remediu excelent pentru mahmureală. Cu toate acestea, aceasta nu este singura proprietate utilă a saramurii.
Saramura din borcanul cu castraveți poate fi adăugată la produse de copt, pentru marinarea cărnii sau chiar pentru a face o supă delicioasă.
Marinată pentru carne - Saramura de castraveți este o marinată excelentă pentru pui sau carnea de vită. Nu doar că adaugă aromă cărnii, dar și înmoaie fibrele și reduce timpul de gătire.
Pentru a pregăti marinata, adăugați,în saramura de castraveți, câteva linguri de ulei de floarea soarelui, câțiva căței de usturoi mărunțiți și semințe de muștar. Carnea se lasă în marinată 6-8 ore și se gătește, apoi, la cuptor sau pe grătar.
Saramură ca înlocuitor pentru oțet - Murăturile de castraveți vor fi potrivite în bucatele în care se folosește oțet. Se poate adăuga în ciorbă sau în salata din sfeclă și cartofi, ca sfecla să nu păteze alte legume.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Pâine de casă cu saramură de castraveți - Pâinea de casă poate fi preparată cu adaos de saramură de castraveți. Pentru a face pâine, înlocuiți jumătate din apăsau lapte din rețetă cu saramură.
Cum și unde trebuie depozitați castraveții, ca să rămână proaspeți pentru mai mult timp
Saramură de castraveți pentru cartofi și paste - Cu ajutorul saramurii de castraveți poți încălzi pastele, care au rămas în frigider. Pentru acest lucru, adăugați o lingură de saramură în farfuria cu paste sau cartofi, amestecați și încălziți-i în cuptorul cu microunde. Felul de mâncare va fi proaspăt și va căpăta și o notă savuroasă.
Nu mai arunca pâinea veche la gunoi. Iată cum o poți face din nou proaspătă și aromată
De asemenea, puteți adaugă saramură în apa în care se fierb cartofii, astfel încât legumele vor rămâne intacte.
Nu mai aruncați saramura din borcanul cu măsline: acest lichid înlocuiește un produs scump
Măslinele nu lipsesc din cămara sau frigiderul nostru. Fie că sunt negre, fie că sunt verzi sau mov, măslinele sunt preferate de foarte multe persoane.
Măslinele din conservă pot fi consumate fie ca gustare separată, fie ca ingredient dintr-o rețetă delicioasă. Dar, aproape toate gospodinele aruncă saramura din borcanul cu măsline.
Însă trebuie să știți că saramura din borcanul cu măsline poate fi folosită în locul sosului de soia, deoarece are multă sare, deci gustul va fi aproape identic.
Măslinele sunt îndrăgite în lumea întreagă. Sunt bogate în vitamine și antioxidanți și au zeci de beneficii pentru sănătate. Consumate din cele mai vechi timpuri, măslinele sunt bogate din punct de vedere nutritiv, fiind considerate una dintre minunile naturii.
Măslinele sunt foarte bogate în vitamina E și în alți antioxidanți puternici. Studiile arată că acestea sunt bune pentru inimă și pot proteja împotriva osteoporozei și a formării celulelor cancerigene.
Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență
Măslinele furnizează cantități importante de calciu, cupru, fier, mangan și zinc. Mai mult decât atât, sunt surse alimentare prețioase al complexului de vitamine B (niacina, colina și acid pantotenic), scrie sfatulmedicului.ro.
Măslinele au si un efect stimulativ pentru sistemul digestiv, fiind recomandate pentru consum în cazul constipației. Excesul de măsline poate fi, însă, periculos pentru persoanele care suferă de obezitate sau hipertensiune arterială.
Au un indice glicemic mic (15), precum în cazul legumelor crucifere, al cepei sau al ciupercilor. Această caracteristică nutrițională este importantă pentru prevenirea îngrășării, deoarece menține nivelului de zahăr în sânge la un nivel scăzut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News